Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta och Arsenal planerar för ett träningsläger under VM.

Arsenal åker troligen till Dubai under VM

lör 22 okt 2022 kl 11:27

Arsenal har som minst ett 38 dagar långt uppehåll under VM. Nu kommer uppgifter om att laget kommer åka till Dubai på träningsläger under tiden.

Det är supportern John Williamson som kommer med uppgifterna att Arsenal kommer resa till Dubai för att ha ett läger där under VM:s senare del. The Gunners spelar sin sista match innan uppehållet lördagen den 12 november när man möter Wolves på bortaplan.
Det kan bli en match innan jul om laget går vidare i Ligacupen.
Annars drar man igång igen direkt efter jul.

Mikel Arteta fick ett par frågor om vad laget ska göra under uppehållet - men kunde inte ge ett mer tydligt svar än att ett träningsläger är planerat.
- Vi håller på att planera. Vi hart ett par möjligheter som vi väljer mellan. Allt beror på hur många spelare som blir uttagna, säger Arsenaltränaren.

Om många spelare får spela VM så har klubben tänkt sig att ha ett träningsläger i närheten av Qatar, där VM spelas, så att de som blir utslagna ur mästerskapet på ett smidigt sätt kan ansluta.
John Williamson skriver att det ännu inte är klart om Arsenal kommer spela några matcher under lägret, men att det blir en resa till Dubai låter högst sannolikt.