Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta, Ben White och Gabriel firar segern på Stamford Bridge.

Arteta: "Det är en stor seger för oss"

sön 6 nov 2022 kl 17:19

Arsenal tog tredje raka segern på Stamford Bridge. Mikel Arteta var gladare än vanligt. - Det är en stor seger för oss, säger spanjoren.

The Gunners ångar på i Premier League. Idag kom elfte segern när Chelsea besegrades på 1-0 på bortaplan.
Mittbacks-Gabriel gjorde matchens enda mål i den andra halvleken.
Men segern var helt i sin ordning.
Och Arsenal tog i och med trepoängaren över serieledningen från Manchester City - som vann igår.
- Självklart ville vi vinna och återta serieledningen. Men den här tävlingen är så tuff så utmaningen för oss var att komma hit mot ett topplag och spela och prestera som vi gjorde. Vi förtjänade att vinna matchen och grabbarna gjorde det, säger Mikel Arteta.

Han var full av beundran i intervjun med BT Sports över sitt lag - och den prestationen man gjorde i regnet på Stamford Bridge.
- För ett så ungt lag är det nog den mognad som vi visade. Lugnet, beslutsamheten och modet att spela på det sätta som vi vill spela. Det var fenomenalt. Det är lätt att säga innan matchen men att göra det på planen mot det här motståndet på den här arenan är en helt annan sak.

Igen fick han frågan om gemenskapen i truppen. Och hur spelarna tror på hans ledarskap och idéer.
- Absolut. Vi har sagt det ett tag. Men att vinna mot den här motståndaren på den här arenan ger något extra. Det är ett ytterligare steg för det här laget så att de kan fortsätta att tro att de kan göra det under press och mot stora klubbar. Vi ska njuta för det de gjorde idag kräver credit.

Martin Keown i BT Sports studio ville lyfta fram Gabriel Jesus.
Arteta var inte sen att hänga på:
- Energin och tron som han ger laget fenomenalt. Som jag ser det är det hans största tillgång. Hans helhetsspel idag är lysande, hur han håller i bollen, rörelsen och den oreda han skapar i deras backlinje, det tar oss till en annan nivå. Vi har sagt det från början. Han gjorde inget mål idag, men jobbet för laget är outstanding.