Medlemmar: 8778 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Bukayo Saka var tillbaka efter VM och spelade mot Luton Town idag.

Mållöst på Colney mot Luton Town

ons 21 dec 2022 kl 19:50

Arsenal träningsspelade mot Luton Town idag på London Colney. Matchen slutade 0-0 - men viktigt att både Bukayo Saka och Gabriel Martinelli fick speltid.

Mikel Artetas Arsenal har fått ihop fem träningsmatcher under inledningen av december för att värma upp igen till omstarten mot West Ham United på Boxing day.
Idag kallade The Gunners in Luton Town till Colney för en drabbning.
Den slutade 0-0.

Arsenal har ännu inte valt att visa några matchbilder, men även om matchen blev mållös ska det ha skapats lägen och hemmalaget hade det mesta av det bästa av spelet i den första halvleken.
Sen gjordes en massa byten i andra.
I det positiva noteringshäftet från matchen kan läsas att både Gabriel Martinelli och Bukayo Saka var med och spelade. Om jag tolkar Arsenal.com rätt så ska dom spelat första halvlek innan dom ersattes av Marquinhos och Fabio Vieira.
I det negativa blocket finns både Takehiro Tomiyasu och Kieran Tierney. Ingen av dem var med mot Luton. Det var inte Emile Smith Rowe, Oleksandr Zinchenko och Reiss Nelson heller. Även William Saliba var frånvarande, men där handlade det mer om att han precis kommit tillbaka till London efter VM.

Så här spelade Arsenal:

Ramsdale (Turner), White (Sousa), Holding, Gabriel (Foran), Cedric, Partey (Lokonga), Xhaka (Elneny), Saka (Vieira), Ödegaard (Cozier-Duberry), Martinelli (Marquinhos), Nketiah (Cirjan).
Ej använd avbytare: Sagoe Jr.