Medlemmar: 8783 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ramsdale var lysande när Arsenal derbyvann. Efter matchen fick han spark i ryggen av en Spurssupporter.

Spurssupporter sparkade Ramsdale i ryggen

mån 16 jan 2023 kl 00:50

Det blev stökigt efter Arsenals derbyvinst. En Spurssupporter sparkade Aaron Ramsdale i ryggen. - Jag tycker det är synd, säger Gunnerskeepern.

Matchklockan hade tickat förbi 95 minuter. Aaron Ramsdale sparkade ut bollen. Då blåste domare Craig Pawson av derbyt - som Arsenal vann med 2-0. Ramsdale firade då mot hemmasupportrarna.
Det gillade inte Richarlison som kom och gnällde som ett litet barn.
Ramsdale lämnade snabbt för att hämta sina saker vid målet. Då hoppade en Spurssupporter upp på reklamskylten och sparkade till honom i ryggen.
- Spursfansen var på mig lite under den andra halvleken och jag gav dem lite tillbaka, vilket, för de få människor jag gjorde det mot, förmodligen var välbemött och sportsligt. Sedan hoppade en supporter över och gav mig ett slag i ryggen. Det var vad som hände. Det är synd eftersom det bara är en fotbollsmatch. Alla, båda från båda lagen, försökte få bort mig. Tack och lov hände faktiskt ingenting mer men det lämnar en sur smak. Jag är säker på att vi kommer att njuta av det när vi går tillbaka till omklädningsrummet, sa Ramsdale till Sky efter matchen.

Tottenham Hotspur var snabba efter matchen med att fördöma det som skedde och skrev i ett uttalande på sin hemsida:
"Vi är bestörta över beteendet hos en supporter som försökte attackera Arsenals målvakt Aaron Ramsdale i slutet av dagens match. Våld i någon form har ingen plats i fotbollen. Klubben har granskat sina CCTV-bilder för att identifiera supportern och kommer att arbeta med Met Police, Arsenal och Aaron Ramsdale för att vidta de kraftfullaste åtgärderna, inklusive en omedelbar avstängning från Tottenham Hotspur Stadium".

Ramsdale gjorde en lysnade match och höll nollan trots att Spurs hade ett xG på 2,46.
Det var nionde gången den här säsongen som keepern spikade igen i Premier League.