Medlemmar: 8540 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta jublar efter 3-2-segern mot Manchester United.

"Det blir inte mycket bättre än så där"

sön 22 jan 2023 kl 23:39

Det gick mot 2-2. Då fixade Eddie Nketiah segermålet i 90:e minuten - och Arsenal tog 16:e segern för säsongen. - Det blir inte mycket bättre än så där, säger Mikel Arteta.

Efter förra veckans mangling i derbyt av Spurs stod Arsenal idag inför en ny tuff uppgift - Manchester United på hemmaplan.
Mikel Artetas gäng gjorde en ny bra match.
Men det dröjde till sista ordinarie minuten innan Eddie Nketiah kunde peta in segermålet.
Den fullsatta arenan fick vänta en stund på VAR:s beslut. Sen kom det stora jublet.
- Jag vet inte om det var den bästa atmosfären jag upplevt, men det blir inte mycket bättre än så där. Det var ett fantastiskt ögonblick. Väldigt speciellt med tanke på att vi pushat, pushat och pushat för ett mål som inte kom. Det kom till slut och sen gjorde VAR det svårare. Sen var det bara elektriskt, väldigt emotionellt och väldigt passionerat. Jag älskar det, säger Arsenaltränaren.

Efter att Arsenal vann derbyt på Totteham Hotspur Stadium har Manchester City vunnit två matcher och krympt avståndet till två poäng i tabellen. Förvisso har de två matcher mer spelade - men pressen på Arsenal fanns där.
Dagens seger innebär ett fempoängsförsprång med en match mindre spelad.
Segern var viktig i jakten på det efterlängtade ligaguldet.
- Efter att ha kommit tillbaka idag, efter att ha vunnit derbyt på bortaplan, sättet vi spelade på. Idag spelade vi mot ett helt annat lag som kräver helt andra saker och ett helt annat spel. Att hamna i underläge mot ett sådant lag är väldigt farligt för du kan börja anfalla på sätt som gör att de kan straffa dig. Vi kom tillbaka i matchen på Old Trafford och vid 2-1 hade vi total kontroll och då gjorde de mål. Och det är lägen som det som du måste vara smart nog att veta vad matchen kräver. Gör du inte det så förlorar du. Vi gjorde motsatsen och blev bättre och bättre och förtjänade helt ut att vinna matchen.

För Arsenals del var det säsongens 19:e match - vilket betyder att halva serien är avklarad.
Aldrig tidigare har klubben haft så många poäng i PL som nu.
- Det är extraordinärt, skulle jag säga. Det blir inte bättre än så här. Det är verkligheten. Jag tycker att vi förtjänar poängen som vi har. Jag tycker att vi har spelat bra nog för att vinna dom flesta av matcherna. Men vi har massor med saker som vi kan göra bättre.