Medlemmar: 8836 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta hade en del att säga om Brentfords kvittering.

"Jag har tittat på det och det är offside"

lör 11 feb 2023 kl 21:37

Arsenal tappade poäng hemma mot Brentford. Mikel Arteta tyckte dock inte att gästernas kvittering skulle godkänts. - Jag har precis tittat på det och det är offside.

När inbytte Leandro Trossard smackade in 1-0 i den 66:e minuten pekade det mesta på att Arsenal skulle ta första segern på tre matcher.
Men det blev inte så.
För Brentford kvitterade en stund senare - efter ett mål som blev omdebatterat.

En offsidestående Ethan Pinnock blockade Gabriel när Brentfords frispark lyftes in i boxen. Ett par moment senare nickade Ivan Toney in 1-1. Det tog en stund för VAR att reda ut begreppen.
Men trots att Pinnock helt klart påverkade spelet godkändes målet.
Mikel Arteta var inte nöjd efteråt.
- Jag har precis tittat på det och det är offside, sa han på presskonferensen.
- Det är (frustrerande) men de kommer troligen förklara senare i veckan, men idag har vi inte fått någon. Du måste ha vissa principer i försvarsspelet och de har du genom att hålla dig till reglerna. När man plötsligt använder andra regler måste du ändra dina principer. Det måste vi få reda på innan, för vi har fått reda på att om du blockar en spelare i offsideposition så är det offside.

Om matchen i sin helhet sa Arteta:
- Det var en stark prestation, vi hade våra moment, men det är ett trixigt lag att möta. Det är de visat, så credit till dem, för resulaten de haft mot topplagen är ingen tillfällighet. Men vi lyckades göra ett mål mot ett superlågt stående försvar. Efter det är det bara besvikelse, men sådan är Premier League.