Medlemmar: 8902 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta firar säsongens 19:e vinst i Premier League.

"Vi behövde det där magiska momentet"

tor 2 mar 2023 kl 00:23

Det såg inte bra ut. Men efter Bukayo Sakas stjärnsmäll lossnade allt - och Arsenal körde enkelt över Everton. - Vi behövde det där magiska momentet, säger Mikel Arteta.

Stora delar av första halvlek var inte bra. Arsenal hittade ingen rytm i spelet och Everton kunde enkelt försvara sig. Men så i den 40:e small det bara till. Oleksandr Zinchenko lade fram bollen till Bukayo Saka som ur snäv vinkel smällde upp 1-0 i första krysset bakom Jordan Pickford.
Kort därefter vinkades Gabriel Martinelli av för offside.
Men VAR ändrade beslutet - och 2-0 var ett faktum innan vilan.
Matchen av över och i andra kunde hemmalaget spela ut allt och lite till. Det blev 4-0 till slut efter baljor av Martin Ödegaard och ett till av Martinelli.
- Jag är riktigt glad, säger Mikel Arteta.
- Vi var frustrerade i början av matchen och förstod inte riktigt vad vi behövde göra vilket gav dem möjligheten att ställa om. Men efter 25 minuter blev det mycket bättre och tajmingen av målen var perfekt. Vi behövde det där magiska momentet och det gav Alex och Bukayo oss. Sedan växte laget.

I paus bytte Arteta ut Jorginho, som inte kände sig bra, och satte in Thomas Partey. Då såg allt ut som vanligt igen. Arsenal kunde spela Everton fullständigt av banan och 4-0 var i underkant.
- När han (Partey) kom in så gav det oss närvaro och stabilitet och jag tycker att den andra halvleken var lysande, säger Arteta.

Är ni favoriter att vinna ligan nu?
- Ni vet mitt svar här. Vad jag gillar är att alla har entusiasmen att göra det och det kommer vi inte att stoppa. Det behöver vi föra fram. Men sättet att göra det är att se på den här matchen och förstå att vi måste göra massa saker bättre, speciellt i den första halvleken. Vi kan spela bättre och se till att vi förbereder oss riktigt bra inför matchen mot Bournemouth, för det kommer att bli tufft.

Med 13 matcher kvar att spela leder Arsenal ligan med fem poäng före Manchester City.
Båda lagen har spelat lika många matcher.