Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får Arteta jubla igen i eftermiddag?

Arsenal kan bli historiska

sön 12 mar 2023 kl 11:02

Arsenal har redan besegrat Crystal Palace, Brentford, Chelsea och Tottenham på bortaplan under årets Premier League säsong. Lyckas man även besegra Fulham blir man det första laget i historien att vinna alla fem bortamatcher i huvudstaden under en och samma säsong.

Till Arsenal.com har Mikel Arteta analyserat vad som krävs för att lyckas med den bedriften och att behålla en trygg serieledning.
 
Vad som behöver förbättras jämfört med lagets senaste matcher:
- Vi släpper in för mycket mål, både på fasta situationer och från öppet spel. Om vi vill vara kvar i toppen av tabellen och fortsätta vinna matcher måste vi släppa in färre mål och göra det svårare för motståndarna att skapa farligheter. Vi har tidigare under säsongen varit bra på att förhindra målchanser för motståndarna men under de senaste veckorna har vi inte varit tillräckligt bra.

Artetas tankar om mötet i augusti på Emirates som slutade 2-1 till Arsenal:
- Vi hade full kontroll på matchen, sedan gjorde vi ett individuellt misstag och hamnade i en svår situation. Men laget reagerade på ett positivt sätt, vi grävde inte ner oss utan vi visade beslutsamhet och blev belönade för det i slutändan.

Om att ställas mot de två tidigare Arsenalspelarna Bernd Leno och Willian:
- Jag är ser fram emot att träffa båda två. Två riktigt bra människor som vi skapade många fina minnen med.

Matchen sänds på Viaplay med studio från kl. 14.30.
Matchstart 15.00.