Medlemmar: 8922 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ödegaard kunde inte skjuta Arsenal vidare i Europa.

"Vi spelade inte vår bästa fotboll"

fre 17 mar 2023 kl 00:24

Arsenal gjorde ingen större insats mot Sporting. Och åkte ur Europa League på straffar. - Under stora delar av matchen spelade vi inte vår bästa fotboll, säger Martin Ödegaard.

Det blir ingen vår i Europa. Detta trots att Arsenal gjorde första målet och en hygglig första halvlek. Efter paus kom portugiserna tillbaka starkt och kvitterade. Matchen gick till förlängning och straffar.
Där var Sporting vassast.
- Vi gjorde tillräckligt under vissa delar av matchen, men mestadels av matchen var vi på en nivå vi inte ska vara. Vissa delar av matchen gjorde vi okej. Men under stora delar av matchen spelade vi inte vår bästa fotboll. Det var en tight match som kunde ha gått åt båda håll, säger Martin Ödegaard till BT Sports.

Han kom in under förlängningen där Arsenal gjorde en bra push för att vinna.
Men trots bra lägen ville det sig inte.
- De är ett bra lag, det visste vi. Vi var förberedda. Men det var om oss idag. Vi spelade inte så som vi brukar och la inte ner så mycket energi som vi brukar. Det är en besvikelse, men nu måste vi bara se framåt och göra oss redo för söndag.

Hur gör ni för att det här inte ska sänka er?
- Vi ska komma ihåg att vi har en väldigt bra säsong och gjort fantastiska saker. Såklart är det en stor missräkning att åka ur den här turneringen.
Hur peppar ni Gabriel Martinelli som var den som missade sin straff?
- Vi vinner och förlorar tillsammans. Det spelar ingen roll. När vi vinner är alla glada, nu ska vi bara se till att få fart på grejerna igen och vinna.