Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Så här såg det ut senast Arsenal vann på Anfield.

Kan Arsenal bryta trista Anfieldtrenden?

sön 9 apr 2023 kl 12:02

Arsenal har ett anskrämligt ligafacit på Anfield senaste tio åren. Kan The Gunners vända den trenden idag - och hålla Manchester City på behörigt avstånd?

Senaste gången Arsenal vann en Premier League-match på Anfield var i september 2012. Det är över tio år sedan. Då spelade Mikel Arteta från start i Arsene Wengers elva och Santi Cazorla och Lukas Podolski var målskyttar i 2-0-segern.
Idag ska spanjoren försöka leda The Gunners till att bryta den trista trenden på Merseyside.
- Vi har ett lag fullt av entusiasm och positivitet. Vi vet att det är en stor utmaning, men också en stor möjlighet, att åka till Anfield och göra något som vi inte gjort på många år. Det är vad som drivit laget de senaste dagarna, säger Mikel Arteta.

Liverpool, som under de senaste säsongerna varit den stora utmanaren till Manchester City, har i år rasat ihop fullständigt och är 29 poäng efter Arsenal i tabellen.
Den senaste veckan har Jürgen Klopps lag förlorat mot Manchester City och kryssat borta mot Chelsea.
Hur överraskad är du över Liverpools säsong?
- Jag har mer en beundran eftersom det visar svårigheten att vara i toppen och förändra en fotbollsklubb. Deras identitet, deras tro och deras konkurrenskraft under de senaste sex eller sju åren. Det visar hur svårt det är att upprätthålla och behålla den nivån. Vi har alla svåra stunder men speciellt med vad de har gjort i klubben tycker jag att det är något anmärkningsvärt.

Det finns inga nya skador att rapportera om i Arsenal. Däremot förhoppningar att en icke namngiven spelare ska närma sig spel igen.
- Det är ingen större förändring med resten av spelarna som är skadade. Vi har lite hopp med en av dem imorgon som kanske kan träna, sa Arteta i fredags.
Det pusslades snabbt ihop till att det skulle vara William Saliba som missat de senaste veckornas matcher på grund av en ryggskada.
Men dagens rapporter från Liverpool säger att fransmannen inte syntes till när laget var ute på en lunchpromenad.

Bukayo Saka har dock skakat av sig förra veckans sjukdom och är redo att starta igen. I Liverpool finns frågetecken för Virgil van Dijk som varit sjuk i veckan och missade matchen mot Chelsea. Thiago Alcantara kan göra comeback, men det är inte troligt att Luis Diaz, som varit långtidsskadad, är med.

I tabellen kröp Manchester City närmare igen igår när de körde över Southampton på bortaplan med 4-1.
Skillnaden mellan lagen är just nu fem poäng - när båda har spelat 29 matcher.