Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta om Southampton.

Arteta om Southampton: “Jag är rätt imponerad”

tor 20 apr 2023 kl 13:33

Imorgon kväll gästas Arsenal av tabelljumbon Southampton hemma på Emirates Stadium. Under dagens presskonferens antydde Arteta att motståndarna är bättre än vad resultaten visat den senaste tiden.

Efter besvikelsen mot West Ham i helgen mötte Arteta pressen för att diskutera morgondagens match mot Southampton. Spanjoren fick först frågan om skadesituationen i truppen och betonade att den är intakt.

- Inga större nyheter. Situationen har inte förändrats sedan förra veckan. När det gäller William (Saliba) har han inte återhämtat sig så pass snabbt som vi hade hoppats. Nästa vecka kommer vi förmodligen att få veta mer. Han är inte redo att kasta sig in på planen ännu och tävla med intensiteten som krävs i denna liga, säger Arteta.

Förutom Saliba är även Zinchenko skadad och det är oklart när han är tillbaka.

- Vi är inte säkra. Det är en muskelskada som kommer behöva ta lite tid att läka.

Morgondagens motståndare är Southampton. Deras mycket svaga poängskörd denna säsong stämmer inte överens med hur de har presterat, enligt Arteta.

- Efter att ha analyserat Southampton är jag rätt imponerad. Tränarna har gjort det riktigt bra. Resultatmässigt har de inte fått utdelning men de är ett riktigt bra lag.

Arteta fick också besvara ett par frågor om Bukayo Sakas straffmiss i söndagens möte med West Ham. Spanjoren är dock inte orolig.

- Han (Saka) älskar att ta ansvar. Han gillar att bära press på sina axlar. Jag tror straffmissen kan vara något positivt då alla stöttade honom på ett otroligt bra sätt efteråt.

Kommer han fortsätta att ta lagets straffar?

- Ja. Om han inte gör det skulle jag gå in på planen, kasta bollen till honom och se till att han tar en.