Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Blir Xhaka kvar i Arsenal efter sommaren?

Xhaka jagas av Bayer Leverkusen

tis 9 maj 2023 kl 15:35

Granit Xhaka har haft en stor betydelse för Arsenals framgångsrika säsong. Men nu kan 30-åringen lämna klubben för spel i tyska Bayer Leverkusen, enligt uppgifter.

Journalisten John Cross, som skriver för Daily Mirror och som har god insyn i Arsenal, rapporterar att Bundesligaklubben Bayer Leverkusen är sugna på att värva Granit Xhaka inför nästa säsong. Den schweiziske landslagsmannens kontrakt med Arsenal går ut sommaren 2024, men det ska finnas en option på ytterligare ett år som klubben kan välja att aktivera.

Bayer Leverkusen ska ha försökt att få Xhaka förra sommaren men då utan framgång. Intresset kvarstår dock och den tyska klubben, numera under Xabi Alonsos ledning, ser möjligheten att nu knyta till sig mittfältaren.

Huruvida Xhaka vill stanna i Arsenal eller testa på ett nytt äventyr är oklart. Klubben är angelägna om att förstärka mittfältet rejält i sommar vilket kan göra det svårt för Xhaka att behålla sin startplats. Målet sägs vara att få in minst två nya spelare på mittfältspositionen. Namn som Declan Rice, Moises Caicedo, Mason Mount och Romeo Lavia har flitigt kopplats ihop med en flytt till Gunners. Daily Mirror hävdar även att Chelseas N’Golo Kanté finns med på önskelistan.

Samtidigt bekräftar flera andra medier uppgifterna gällande Xhaka och Bayer Leverkusen. Bland annat skriver The Sun att Arsenal-mittfältaren blivit erbjuden chansen att gå till den tyska klubben och att Arteta inte kommer stå i vägen om Xhaka själv väljer att lämna. Dessutom påpekar Patrick Berger från tyska Sport1 att Bayer Leverkusen redan jobbar på en övergång.