Medlemmar: 8061 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alessia Russo, här i Englands landslagsdress, är klar för Arsenal.

Alessia Russo klar för Arsenal

tis 4 jul 2023 kl 17:34

Efter många veckor av rykten har nu Alessia Russo presenterats som klar för Arsenal.

Redan i januari var det på gång när Arsenal lade vad som påstods vara det högsta bud för en spelare som någonsin lagts i hela världen på damsidan i ett försök att få loss Russo från Manchester United, men de vägrade släppa henne. Hennes kontrakt med United gick dock ut den 30/6, och hon går därmed nu alltså gratis till Arsenal.

Den 24-årige Russo har två starka säsonger i Manchester United bakom sig där hon på 46 ligamatcher har gjort 22 mål, och hon var en del av det England som vann EM förra sommaren där den minnesgode kanske minns hennes mål mot Sverige i semifinalen där hon grundlurade Hedvig Lindahl med en klackspark - ett mål som sedan utsågs till turneringens snyggaste.

"Jag är exalterad över att vara här och jag vill vinna troféer precis som alla i den här klubben. Jag längtar efter att få jobba hårt och växa som spelare - det är en ny utmaning i en ny omgivning", säger Russo till arsenal.com och fortsätter:

"Damfotbollen har växt på ett otroligt sätt, och framför allt hos en klubb som Arsenal. Den utsålda matchen mot Wolfsburg på Emirates Stadium förra säsongen var fantastisk, och jag är så glad över att vara en del av den här klubben."

Jonas Eidevall är förstås glad över värvningen:

"Alessia är en av de bästa anfallarna i världen och har potential att fortsätta att bli bättre. Hon har bevisat att hon kan göra mål i WSL och i landslaget och vi tror att hon blir en kvalitetsvärvning till vår anfallslinje, så vi är mycket nöjda med att ha fått henne till klubben."