Medlemmar: 8910 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ingen Lokonga i Tyskland.

Lokonga skadad - men Smith Rowe skippar semestern

ons 12 jul 2023 kl 17:04

Lokonga missar träningslägret i Tyskland på grund av skada. Men Arteta får oväntad förstärkning av Smith Rowe.

Det blev inget träningsläger i Tyskland för Albert Sambi Lokonga. Belgaren som var på lån förra säsongen i Crystal Palace har dragit på sig en lättare muskelskada och får stanna kvar i London på rehab istället. Mittfältaren har kontrakt med Arsenal till sommaren 2026 och vill såklart få sin chans att spela in sig i laget den här säsongen. Det verkar dock inte vara någon allvarligare skada och när Arteta och truppen drar iväg över Atlanten är det inte omöjligt att Lokonga finns med. 

En något mer positiv nyhet är att Emile Smith Rowe, som precis vann U21-EM med England vill tillbaka till Arsenal direkt. Smith Rowe hade möjligheten att ta semester och därmed missa USA-turnén. Men 22-åringen är fast besluten om att hitta tillbaka till en startplats i laget igen och valde att korta ner sin semester för att få chansen att imponera på Arteta. När Arsenal är tillbaka från Tyskland senare i veckan kommer Smith Rowe att ansluta träningen igen.

I övrigt finns inga större utropstecken om truppen som rest till Tyskland. Elneny, Tomiyasu och Saliba som avslutade säsongen på skadelistan är alla tillbaka och redo för spel. 

Matchen imorgon mot FC Nürnberg går att se via arsenal.com med avspark 19:00.