Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Declan Rice om framtiden i Arsenal.

Rice: "Jag vill ha mina bästa år här"

lör 15 jul 2023 kl 14:35

Declan Rice är klar för Arsenal. Och den engelske mittfältsgeneralen känner sig redan hemma i Arsenal.

Sedan efter Manchester City drog sig ur dealen lika snabbt som de dök upp i den har det stått klart att Declan Rice kommer att spela för Arsenal. Nu är transfern klar och den brittiske mittfältaren har suttit ner med Arsenal.com och pratat ut. Och det är en förväntansfull Declan Rice som mötte Arsenals media-team.

- Först och främst vill jag säga ett stort tack till alla Arsenal-fans för stöttningen hittills. Det har varit övervälmande - det har hänt mycket, mycket spekulationer de senaste månaderna. Men såklart, som spelare vill man få saker klart så fort som möjligt, så man kan lugna sig. Idag hade jag min första dag och jag känner mig verkligen hemma, säger Declan Rice.

Det blev totalt 245 matcher för West Ham. 15 mål, 13 assist - och såklart en trofé i form av Conference League. Declan Rice har varit i West Hams led sedan 24-åringen anslöt från Chelseas akademi. 

- De senaste veckorna har varit överväldigande på grund av min relation med West Ham. Med kärleken och supporten jag har för dem har det varit svårt att lämna. I fotbollsvärlden får man ibland otroliga möjligheter. Stora klubbar, som Arsenal, har kommit och det är väldigt svårt att säga nej till, säger Declan.

Och fortsätter:

- Man får bara en karriär och jag tror verkligen på det Mikel bygger här och den truppen han bygger. Jag ser verkligen fram emot framtiden med Arsenal.

Arsenals framgång förra säsongen gick inte heller obehindrat förbi Declan Rice. Och det blev en av de anledningar till att mittfältaren valde att skriva på för The Gunners.

- Jag har tittat på Arsenal de senaste säsongerna och banan de är på. Inte förra säsongen, men den före det, de slutade femma i ligan, men man kunde se vilken stil Mikel försökte implementera. Förra säsongen var otrolig, spelade mattan av varenda lag förutom Man City. 

- Med Mikel och hur han jobbar, truppen, hur unga alla är, energin runt klubben och även utmaningen att få tillbaka Arsenal där de hör hemma, det betyder mycket för mig. Jag vet att fansen verkligen vill det. För mig som spelare, så kommer jag hit hungrig på mer framgång och att få spendera mina bästa år i klubben.

Att det är just Mikel Arteta som tränar Arsenal var såklart en stor faktor för Declan Rice i valet om klubb. 

- Jag är otroligt taggad (på att få jobba med Arteta) - han talar för sig själv. Man ser hur han arbetar, man fick en bra insikt i hur han gör det i Amazon-dokumentären, hur han jobbar med sina spelare och inte bara som en coach. Hur bra han är psykologiskt med spelare och hur han förbättrar dem. Han är en massiv faktor i varför jag kommer hit. Jag vet att han kommer få ur mig det bästa av mig. Jag vet att jag har fler nivåer i mitt spel och jag känner att han är tränaren som kan ta mig till nästa nivå. Jag är verkligen taggad på att få arbeta med honom.

Även om det är en ny klubb är det många ansikten Declan Rice känner igen. Från landslagsspel med White, Ramsdale, Saka och Smith Rowe - men även från ungdomsleden i Eddie Nketiah.

- Jag spelade med Eddie från U-9 till U-14. Vi blev båda släppta samma dag och det är galet vilken resa fotbollen tar dig. Han har gått upp via rankerna i Arsenal, jag i West Ham. Nu har vi länkats samman igen.

- Jag har alltid älskat Eddie, även om vi hade en liten dispyt på plan förut! Jag har alltid älskat honom och varit nära hans familj. Hans pappa är en top, top person som alltid hängde med oss på turnér när vi var barn, så jag ser verkligen fram emot att träffa Eddie igen - och såklart de andra grabbarna.

Det blir inte allt för många dagar i London nu dock. Declan Rice kastas direkt på planet med resten av laget för att resa över till USA där försäsongsturnén går av stapeln. På torsdag klockan 02:30 spelas första matchen - och vi får troligtvis se vår nya nummer 41 i Arsenal-tröjan för första gången.

Klicka här för att läsa hela intervjun med Declan Rice.