Medlemmar: 8849 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta gillar inte att förlora.

Arteta: "Vi hatar att förlora"

sön 23 jul 2023 kl 17:43

Det blev ingen kul natt för Arsenal i Los Angeles. Man United vann matchen med 0-2 och den efterföljande straffläggningen - och Arteta var itne helt nöjd efter matchen.

Brunon Fernandes öppnade målskyttet inatt efter ett långskott som Aaron Ramsdale nog borde gjort det bättre på. Senare sparkade Gabriel hål i luften och Man United slog fast resultatet 2-0. Arsenal såg inte heller ut att vara redo att ställa upp till kamp, offensiven såg ut att sakna udd och defensiven var skakig. Efter matchen mötte Mikel Arteta pressen - och det var en hoppfylld, men besviken Arsenal-tränare.

Fanns det något positivt av den här matchen?

- Det positiva är att en träningsmatch, på den här nivån, i den här kontexten ger dig mycket information. Det är alltid positivt. Informationen vi fått är att det finns mycket att förbättra. Hur viktig boxarna är, för gör Martinelli mål på något av de lägena vi får leder vi med 1-0 och då hade matchen troligtvis varit annorlunda. Misstagen är en del av fotbollen och man måste ta sig förbi dem också. Och ett prov på hur smärtsamt det är att förlora en fotbollsmatch, även om det är en träningsmatch. Jag vill se spelarna i smärta efter det här för att sedan se hur laget reagerar efter en förlust, vilket är ett bra prov, säger Mikel Arteta.

Vilka lärdomar kan ni ta av det här?

- Att jag hatar att förlora, och att vi alla hatar att förlora. Det är den största läxan. Jag gillar inte känslan jag har just nu. Grabbarna måste träna nu och tänka på hur vi kan bli bättre och vinna nästa match.

Nästa match på USA-Turnén är mot FC Barcelona, klockan 04:30 natten till torsdag.