Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Är Lokonga påväg bort på nytt lån?

Lokonga påväg till Burnley

mån 31 jul 2023 kl 16:17

Albert Sambi Lokonga ska vara påväg att sticka ut på lån igen. Denna gång till Burnley - iallafall om man ska lita på The Telegraph.

Lokonga har haft svårt att hitta speltid i Arsenal. I januari stack 23-åringen på lån till Crystal Palace - men efter att Patrick Vieira fått sparken och Roy Hodgson tagit över så blev det inte mycket speltid för den unga belgaren. Efter att Arsenal signat Rice och Jorginho samt valt att behålla Partey och Elneny så känns speltid svårt att få för Lokonga i Arsenal. Istället ska ett lån till en Burnley vara aktuellt. 

Burnley vann Championship förra säsongen och kommer därmed spela i Premier League - och en plats i startelvan är nog ingen självklarhet för Lokonga. Burnley tränas av Vincent Kompany som tidigare hyllat Sambi Lokonga till skyarna efter deras sejour tillsammans i Anderlecht.

Det återstår att se vart Lokonga landar. Men en sak verkar tydlig efter att USA-turnén har avslutats. Edu och Arteta jobbar med att minska ner truppen inför starten av ligan som är mindre än två veckor bort.