Medlemmar: 8772 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får Nketiah förtroendet från start?

Vem startar på topp mot Forest?

fre 11 aug 2023 kl 17:07

Jesus är borta med knäskada. Men valet om vem som startar på topp är inte enkelt för Mikel Arteta.

Nketiah, Trossard eller Havertz. Under försäsongen har Arteta testat ett par olika lösningar i Gabriel Jesus frånvaro. Nketiah och Havertz har båda gjort sina mål och Trossard har varit stekhet. Inför premiären mot Nottingham Forest vill managern inte avslöja vem det blir.

Många val på anfallet. Vilka faktorer väger du in i valet om centralanfallare imorgon?

- Många. Först och främst, hur de tränar. Formen de är i och hur de känslan jag har med dem. Hur de reagerar på vissa beslut är såklart väldigt viktigt. Sen hur de bygger förhållanden i relation till motståndets kvaliteter och uppställning som kan stärka våra kvaliteter och hjälpa oss vinna matchen, säger Arteta.

Flo Balogun verkar dock inte vara aktuell för spel. Frågan huruvida Arteta ville behålla amerikanen ställdes, men det blev ett politiskt svar av tränaren.

- Jag kan inte prata om interna saker här.