Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Raya klar för Arsenal.

Raya klar: "Jag kunde inte säga nej"

tis 15 aug 2023 kl 15:32

Nu är det klart. Arsenal har bekräftat och David Raya är nu en Arsenal-spelare.

David Raya är nu klar för Arsenal. 27-åringen från Barcelona lånas in från Brentford för att stärka upp Arsenals målvaktsposition under säsongen. Det talades först om en ren värvning, men istället blev det ett lån med utköpsklausul. Raya, som gjort 161 matcher i Brentford har även tagits ut i det spanska landslaget där keepern gjorde debut 2022 och blev sedan uttagen i VM-truppen.

Arsenals sportchef Edu är såklart nöjd med värvningen.

- Vi välkomnar David till oss på ett säsongslångt lån från Brentford. David är en målvakt av högsta kvalitet, som konsekvent har presterat på högsta nivån med Brentford i Premier League. Med David i truppen lägger vi till kvalitet och djup i truppen så vi kan tävla på den högsta möjliga nivån i alla tävlingar, säger Edu.

David Raya själv är såklart nöjd med övergången.

- Jag är "over the moon" att få möjligheten att ta den här utmaningen i min karriär och ta steget upp. Jag är riktigt taggad på att komma igång och se hur säsongen går. Jag pratade med "the boss" och han skickade över värderingarna Arsenal har. Vägen klubben går just nu, det är en utmaning jag inte kunde säga nej till, säger Raya.

Mikel Artetas spelstil med Arsenal har såklart inte gått Raya obemärkt förbi. Och spanjoren menar att det passar som handen i handsken.

- Jag har sett mycket av Arsenal och sedan Mikel kom så har det blivit en stor skillnad i spelstil och klubben i stort. Sättet Arsenal spelar ut från backlinjen, att ha självförtroende och ta bollinnehavet till det andra laget är därför jag passar bra i det här laget. Jag kommer försöka hjälpa så mycket som möjligt så får vi se vad som händer, säger Raya.

Raya kommer att bära nummer 22.