Medlemmar: 8066 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Hurig och Blackstenius firar sina mål.

Arsenal körde över Linköping

ons 6 sep 2023 kl 20:59

Det blev en bra kväll för Arsenals damer i Linköping. Svenskduon Lina Hurtig och Stina Blackstenius gjorde båda mål när Arsenal vann med 3-0.

Jonas Eidevall valde att starta tre av sommarens nyförvärv när Arsenal mötte Linköping i Champions League-kvalet. Alessia Russo och Cloe Lacasse på topp och svenske Amanda Ilstedt i backlinjen. Men före matchen kunde börja så gick ett brandlarm och arenan var tvungen att utrymmas. När matchen väl kom igång var det Arsenal som tog tag i taktpinnen direkt. Efter bara sex minuter fick The Gunners en straff efter en hands i boxen. Men Kim Little fick sitt skott räddat av Cajsa Andersson. 

Arsenal pressade sedan Linköping tillbaka i första halvlek, men lyckades inte få in bollen i mål. Frida Maanum var närmst med ett fint skott i slutet av första halvlek, men Andersson räddade även det försöket. 

I andra halvlek dröjde det dock inte länge förrän 0-1 skulle komma. Efter ett fint förarbete av Little i boxen satte Caitlin Foord dit ledningsmålet. Eidevall bytte sedan in dubbelsvenskt när Lina Hurtig och Stina Blackstenius fick ersätta Russo och Lacasse. Linköping försökte hitta tillbaka in i matchen, men kom aldrig närmre en frispark som Manuela Zinsberger fick göra en fin räddning på. 

Med tio minuter kvar av matchen nickade inhopparen Hurtig in 0-2. 0-3 kom också. Stina Blackstenius spikade slutresultatet och sköt Arsenal vidare till finalen på lördag.

Arsenal blir alltså kvar i Sverige. På lördag väntar final mot vinnaren av Paris mot FC Kryvbas.