Medlemmar: 4587 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Thomas Partey kommer bli borta ytterligare ett par veckor.

Arteta oroad över Parteys skador

tis 31 okt 2023 kl 17:00

Thomas Partey kommer missa flera veckor spel igen på grund av skada. Nu säger Mikel Arteta att mittfältarens frånvarohistorik är oroande.

Thomas Partey missade sex matcher i inledningen av säsongen och på sista träningen innan Sevilla borta i Champions League förra veckan åkte ghananen på en ny muskelskada.
Den här gången för väntas han återigen bli borta "ett par veckor".
Mikel Arteta säger nu att skadesituationen är oroande.
- Det är ett stort bekymmer för när Thomas är frisk och tillgänglig är han en del av vårt lag. Vi har sett vilken påverkan han har haft. Den här säsongen har vi haft större skydd just för det här för vi vet hur det sett ut de två senaste säsongerna och vilka resultat det haft på laget. Vi behövde adressera det. Det kan hända i fotboll och jag är ledsen för hans skull för han gör allt för att kunna vara med. Han är nedstämd. Men han behöver lyfta sig igen och köra igen, med vår support, för han är en spelare som är viktig för oss.

Det var under Parteys andra säsong i norra London som skadeproblemen dök upp. Då missade han 14 matcher. Ifjol var han bara frånvarande i sex matcher, men den här säsongen har han redan missat åtta matcher.
Och fler kommer det bli.
För den skada han har nu kommer hålla honom borta "ett par veckor" till.