Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Declan Rice gjorde en ny kanoninsats mot Sevilla i Champions League.

"En klubb som Arsenal kan inte förlora tre matcher på raken"

tor 9 nov 2023 kl 00:37

Det stannade vi två raka novembertorskar. Arsenal slog Sevilla med 2-0 efter en mycket stabil insats. - En klubb som Arsenal kan inte förlora tre matcher på raken, säger Declan Rice.

1-3 i Ligacupen mot West Ham United och 0-1 mot Newcastle United i Premier League. Arsenals öppning på november har inte varit stark.
Men idag studsade laget tillbaka.
Och slog Sevilla med 2-0 i Champions League.
- Vi förväntade oss en tuff match, så klart. Vi vet hur Sevilla är. Vi spelade där för tio dagar sedan så vi visste vad vi kunde förvänta oss. Men vi visste också att det var en stor Champions League-kväll, vår andra på hemmaplan, och vi behövde plocka tre poäng och det var det viktigaste, säger Declan Rice till TNT.
- Vi sa det, efter besvikelsen i cupen och förlusten i helgen, att en klubb som Arsenal kan inte förlora tre matcher på raken. Managern gjorde det klart för oss innan matchen. Han sa att vi måste komma upp på vinnarspåret igen och göra en högenergiprestation. Men det är tufft att bryta ner en fembackslinje. Vi jobbade dock tålmodigt och det betalade av sig till slut.

Declan Rice värvades från West Ham United under sommaren för rekordmycket pengar. Men ingen pratar om summan nu. För den engelske landslagsmittfältarens insatser i sin nya klubb har varit otroligt bra.
Så här säger han själv:
- Jag har bara tagit det match för match och jag vet att det låter tråkigt. Varje gång jag tar på mig tröjan försöker jag göra en bra match. Och med det självförtroendet jag har, oavsett och jag spelar som sexa eller åtta, så vill jag göra det bästa jag kan för laget. Det är så mycket mer jag kan addera, men det har varit en bra start och det är en lång säsong kvar som jag ser fram emot.

Vad föredrar du själv, att spela som sexa eller åtta?
- Min bästa position är som sexa. Där känner jag mig mest bekväm. Jag blir lite uppspelt när jag får spela som åtta och får dribbla. När jag spelar där är mer mitt jobb att skapa chanser, men det är inte min största styrka. Min stryka är att bryta bollar och diktera spelet från en djupare position. Men varje gång Mikel säger att jag ska spela åtta så blir jag uppspelt. Jag får ta löpningar in i boxen och springa med bollen. Jag får visa upp min andra sida av spelet, vilket är bra.

Det har varit väldigt mycket snack om Mikel Artetas utspel efter förlusten i Newcastle, men Declan Rice hyllar sin tränares energi.
- Vi älskar det. Ni kan ju se hur passionerad han är. Ibland får han kritik för hur han är på sidlinjen, men han lever sig in i matchen genom oss. Han är så energifylld och sättet som han pratar på är som en lärare. Det eldar verkligen upp oss inför matcherna. Det är vad han är riktigt, riktigt bra på.

Arsenal toppar fortsatt gruppen. Och kan säkra avancemanget redan innan nästa match, som är mot Lens, om Sevilla slår PSV.
- Nästa match här är mot Lens och sedan PSV borta så det finns mycket att se fram emot. Vårt mål har alltid varit att ta oss vidare till slutspelet, vilket vi är nära att göra nu. När vi väl tar oss dit börjar det igen, säger Rice.