Medlemmar: 8547 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal har inga planer på att sälja Takehiro Tomiyasu.

"Jag vill verkligen att han stannar"

fre 24 nov 2023 kl 14:24

Han jagas av Bayern München. Men Arsenal vill att Takehiro Tomiyasu skriver på ett nytt kontrakt. - Jag vill verkligen att han stannar, säger Mikel Arteta.

Det surrades om att Arsenal kunde tänka sig att sälja Takehiro Tomiyasu under sommaren. Japanen hade missat de sista månaderna av säsongen på grund av skada och när transferfönstret var på väg att stänga så var 25-åringen en av dom som var uppe för diskussion.
The Gunners hade fyllt på med Declan Rice, Jurriën Timber och Kai Havertz för runt £200 miljoner.
Tomiyasu har kontrakt med klubben till sommaren 2025 - så att det fanns intresse från en klubb som Bayern München var kanske inte så konstigt.

Men under hösten har saker och ting förändrats. Tomiyasu har fått regelbunden speltid och var varit riktigt stabil. Så nu snackas det istället om att klubben vill förlänga hans avtal.
- Jag vill verkligen att han stannar, säger Mikel Arteta.
- Jag värdesätter honom jättemycket. Han är älskad och respekterad av alla i klubben. Han får mycket speltid nu. Att han är tillgänglig gör att han kan vara på den nivå som behövs så att han kan påverka laget. Jag tror att han kommer fortsätta hos oss.

Enligt Sky-reportern Florian Plettenberg ska Bayern jobbat hårt under sommaren för att värva Tomiyasu och intresset kvarstår. Bayern ska vilja plocka in honom i vinter, men som läget är nu är Arsenal inte villiga att sälja.