Medlemmar: 8848 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta var inte nöjd med rapporteringen i spansk media att han ska till Barcelona i sommar.

Artetas svar på Barca-ryktena: "Falska nyheter"

mån 29 jan 2024 kl 15:45

Mikel Arteta kopplades ihop med en flytt till Barcelona. Spanjorens svar på ryktena? - Det är inte sant och det gör mig upprörd, säger han.

Det var under söndagen som den spanska tidningen Sport rapporterade att Mikel Arteta överväger att tacka ja till att ersätta Barcelona-tränaren Xavi, som bekräftat att han lämnar klubben till sommaren.
Under måndagsförmiddagen skrev bland annat BBC det motsatta - att Arteta förväntas stanna i Arsenal minst till att kontraktet löper ut sommaren 2025. Dessutom ska det finnas förhoppningar inom klubben att få behålla 41-åringen längre än så.

Tränaren själv fick chansen att besvara uppgifterna under presskonferensen inför tisdagens bortamöte med Nottingham Forest. Vi kan säga så här – en flytt till Barcelona, klubben han representerade till han var 20 år, ser inte ut att vara på tapeten.
- Det är falska nyheter, det ni läste i går ... Jag vet inte var det kommer ifrån men det är inte sant och det gör mig upprörd, säger han och fortsätter:
- Jag kunde inte tro det jag läste. Jag är på rätt plats med rätt människor. Det känns väldigt bra och som jag sagt många gånger: Vi är mitt i en fantastisk resa - och det finns fortfarande väldigt mycket kvar att göra.

Arteta har aldrig gjort någon tävlingsmatch för Barcelonas seniorlag. Efter en låneperiod i PSG (2000-2002) lämnade han klubben permanent för Rangers.