Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Jurriën Timber närmar sig comeback efter sin korsbandsskada.

"Sista steget efter en sådan skada är det svåra"

tor 29 feb 2024 kl 21:20

Jurriën Timber har börjat träna med laget igen efter korsbandsskadan. Nu gäller för klubben att få ytterbacken spelklar innan säsongen är över. - Sista steget efter en sådan skada är det svåra, säger Mikel Arteta.

Det var i hemmapremiären mot Nottingham Forest som nyförvärvet från Ajax, Jurriën Timber, skadade främre korsbandet. Han klev av fem minuter in i andra halvlek och inte långt senare opererade nederländaren knät - och frånvarotiden beräknades till sex till nio månader.
Nu har han kommit så långt så att han är med och tränar med laget igen.
Men en comeback kommer inte ske närmsta tiden.
- Vi behöver hantera honom nu för sista steget efter en sådan skada är det svåra, säger Mikel Arteta.

Om Timbers rehabilitering säger Arsenaltränaren:
- Det har varit ett nöje, alla physios och läkare är väldigt nöjda med hans attityd och hans engagemang, speciellt med tanke på hur det gått. Det är ingen slump hur han jobbar med sig själv, hur beslutsam han är och hur stor vilja han har att anstränga sig själv. Han är på en riktigt bra plats.

Vad har ni saknat när Timber varit borta?
- Först och främst hans ledaregenskaper, hans mångsidighet och hans kvalitet att kunna spela i olika positioner, speciellt i den offensiva fasen, ytorna han kan ta sig in i och vissa kvaliteter som ingen annan i truppen har att göra det. Men också hur han passat in, han är väldigt omtyckt bland de andra spelarna, vi har verkligen saknat honom.