Medlemmar: 8910 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mikel Arteta på dagens träning inför hemmamötet med Bayern München imorgon.

Arteta: "Det är här vi vill vara"

mån 8 apr 2024 kl 21:28

Arsenal har inte spelat kvartsfinal i Champions League på 14 år. Nu väntar ett stekhett dubbelmöte med Bayern München. - Det är här vi vill vara, säger Mikel Arteta.

Imorgon väntar den första kvartsfinalen mot Bayern München i Champions League. Senast Arsenal var framme så långt i den finaste av Europaturneringar var 2010 - då blev det förlust mot Barcelona.
Men trots att The Gunners åkt ut flera gånger mot just Bayern pratar många om att det är Mikel Artetas gäng som är favoriter nu.
- De är ett tufft lag. Jag är en stor fan och en stor beundrare av Thomas Tuchel och hans lag, hur han ställer upp och spelar. Jag har lärt mig mycket från honom och genom att titta på Bayern. Vi har förberett oss väldigt bra och vi måste ta matchen dit vi vill. Gör vi det så har vi en chans att vinna, säger Arteta.
- Men vi njuter verkligen av det här ögonblicket, det är här vi vill vara. Vi är i en riktigt bra position i Premier League och i en riktigt bra position i Champions League. Vi har en svår uppgift framför oss mot en av Europas mest framgångsrika klubbar. Det är det hindret vi står inför och vi ser fram emot det.

Att möta Bayern München innebär också att möta Harry Kane - igen. Den förre Spursspelaren är fyra på listan över spelare med flest mål mot Arsenal. Engelsmannen har 14 fullträffar mot The Gunners. Bara Harry Johnson (Sheffield United), Billy Walker (Aston Villa) och Wayne Rooney (Everton och Manchester United har fler, 15.
- Det är inte bara han vi måste stoppa. Dom har många bra individuella spelare med massor kvalitet, säger Arteta.

Senaste mötet mellan Arsenal och Bayern München, 2017, blev ingen rolig historia. Då vann tyskarna åttondelsfinalen med 10-2 över de två matcherna.
Men spelar det någon roll nu?
- Det finns där, det är historia och när du tittar på turneringens historia så är det tydligt. Vi måste bevisa att vi klarar av att prestera på den största scenen.

Arsenals form inför matchen är dock förstklassig och sedan årsskiftet är Artetas gäng obesegrat i Premier League.
- Vi är i ett bra läge och vinner. Vi presterar på ett sätt som hjälper till. Det ger god känsla så vi bara kan fokusera på nästa match. Imorgon är en stor uppgift, men vi ser verkligen fram emot det.