Medlemmar: 8817 st.
Visa menyn

Ny match, nya tag

Martin Palmér
tis 11 feb 2014 kl 15:56

Vi skippar att prata om Liverpoolmatchen som sådan. Vi skippar att analysera vad som gick fel. Dels för att jag inte hade möjlighet att se matchen men också för att det inte tjänar något till. Matchen mot Liverpool måste ses som ett tillfälligt hjärnsläpp. Allt annat går emot det vi sett under säsongen, laget ÄR bättre än så. Vi går istället direkt på morgondagens match. Att studsa tillbaka direkt kommer vara helt avgörande för våra chanser på titeln i år. Vinst mot United och vi behåller andraplatsen, en poäng från serieledning, med två av fem riktigt tuffa matcher avklarade. Förlust och vi kan huxflux vara trea fyra poäng från serieledning och med bara två poäng ned till Liverpool på fjärdeplatsen. Vikten av att vinna kan inte överdrivas, även om jag skulle säga att det, likt matchen mot Chelsea i december, är än viktigare att inte förlora.

United kommer till London med ett tveksamt facit. Bara fyra poäng på de tre senaste matcherna. Visserligen har vi samma facit men det innefattar två tuffa bortamatcher till skillnad från United som haft två enkla hemmamatcher. Hela Uniteds säsong har varit väldigt svag och i januari to de in Mata för att fixa det. Har det blivit bättre då? Tveksamt va? De tre matcher han spelat i har United knappast imponerat och hans närvaro innebär att Uniteds hittills främsta offensiva vapen får flytta på sig. Wayne Rooney är den enda spelaren i United som producerat mer än tre assist, han leder till och med assistligan med sina nio framspelningar. Han är även den som gjort flest mål för United i år. Men nu får han flytta sig från positionen bakom van Persie. Idioti om ni frågar mig. Med risk att få äta upp det säger jag att United är ett sämre lag med Mata och att vi ska vara tacksamma att de värvat honom.

United var förut en maskin. United idag är ett gäng trötta pensionärer och medelmåttor kryddat med två-tre världsspelare som sällan fungerar ihop. Är det någon gång vi ska driva ut det mentala spöke United varit sedan mitten av 00-talet är det nu. Vi gör det genom full koncentration i försvaret. De viktigaste ytan att stänga blir den framför mittbackarna oavsett om det blir Rooney eller Mata som spelar där. Därmed ser jag gärna att Vermaelen spelar där... Eller nej, vad är det i att sätta en odisciplinerad mittback som mittfältare som tilltalar folk så? En defensiv mittfältare ska stå rätt och täcka upp när mittbackarna stöter. Därmed måste de vara disciplinerade, smarta och positionssäkra. Nej, jag tycker inte heller det låter som Vermaelen.

Givet att United är i gungning tror jag på en hög press och stor offensiv satsning från första minuten. Gärna ett tidigt mål. Chansen är stor att de då viker sig för trycket och ger oss en relativt bekväm resa. Jag tror helt enkelt inte att den mentala styrkan finns i United just nu för att stå emot en anstormning. Så slår vi United.

Kommentarer

Bild för Corben

Hur menar du att Rooney får flytta sig? Han spelar väl på precis samma ställe som han gjort sen RVP kom dit?

Jayarse på twitter.

Bild för Martin Palmér

Rooney har spelat lite släpande bakom RvP, en yta Mata helst opererar i. Därmed måste antingen Rooney flytta på sig eller så får Mata spela på kanten.

Bild för MikeR

Vilket läge ikväll och ordna till det hela, hoppas nu för fasen att det blir taggning på killarna....fast är så där orolig igen har inte vart det på länge, men som sagt dags för hjältar att kliva fram Wilshere solomål var det i 84e ;)

I'll answer to nobody !!

Bild för Fantomenberg

Enligt min åsikt är detta den viktigaste matchen för säsongen i ligan hittils. Inte bara för att vi kan återta ledningen av Premier League utan mest för att visa att vi kan komma tillbaks efter förlusten senast. Visst kan sådana riktiga bottennapp hända under säsongen men inte två stycken och mot lag där vi skall vara som hetast och mest inspirerade att ta poäng. Upp till bevis ikväll!

Bild för Lennart Sandström

Tröstar mig med att Utd vann ligan 1999/2000 trots storförlust mot Chelsea 5-0.Otroligt att Chelsea tappat 4 poäng mot lag som West Ham och WBA.

First Man In A tackle Never Gets Hurt

Bild för gunsmoke

Problemet vårat är att nu möter vi muskler med högt tempo, känner mig riktigt orolig för ett nytt fiasko, det känns inte som vi har de stora matchernas lag, illa illa kan det gå, speciellt när vi ska luta oss mot Arteta o Özil på mittfältet. Hoppas att jag har fel.