Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

One for the future?

Martin Palmér
ons 26 feb 2014 kl 09:52

Fakta

Joel Campbell
Ålder: 21
Position: Ytter/Anfallare
Nationalitet: Costa Rica
Status: På lån hos Olympiakos
 

Ingen kan väl ha undgått vad som hände igår kväll? United åkte med ett tidigare stjärnlag för att hämta hem en enkel seger men åkte istället på en stjärnsmäll. En av deras främsta banemän var en Costarican vid namn Joel Campbell.  Något som kan ha undgått några fler är att Joel spelar för Olympiakos på lån från, just det, Arsenal. Vad kan då vara mer passande än att dra till med ett drömmål mot United? Det var i alla fall precis vad han gjorde.

Efter ett sånt mål mot United av en spelare som tillhör Arsenal måste vi självklart ställa oss frågan om han har en framtid i klubben. Målet som sådant räcker självklart inte för att motivera det, och i övrigt var han relativt blek i matchen. Vad som dock var uppenbart, kanske främst när han byttes ut, var vilken respekt United hade för hans fart. Direkt när han lämnat planen vågade de trycka fram på den kanten på ett helt annat sätt, ungefär samma effekt som Walcott har på moståndare. Det skulle gå att tänka sig honom som en back up där, men det finns stora saker att slipa på. Han läser inte spelet superbra, han springer många så kallade blind alleys utan att egentligen ha någon koll på om han kan få bollen eller ens gör nytta. Det är dock saker som Wenger, om han vill satsa på honom, säkerligen kan slipa till. Gör han det tror jag Joel Campbell kan bli en nyttig truppspelare som kan göra ett jobb på kanterna eller som anfallare. Det skulle kunna tänkas att han kan ta Podolskis roll och därmed frigöra löneutrymme som tysken inte riktigt gör skäl för.

I övrigt är det kul att se van Persies reaktion på gårdagens förlust efter att han själv missat en jättechans. Han skyller på taktik som är dålig, medspelare som är på fel ställen osv. Här hittar ni en video från hans intervju efter matchen. Tough luck mate! Säger jag. Väljer man att bete sig som han gjorde får man skylla sig själv. Här har du inga sympatier att hämta och att komma tillbaka är inte ens att tänka på. Feyenoord kanske behöver en bollkalle.

Kommentarer

Bild för Sebastian Parkkila

Frågan blir väl hur han står sig mot Chamberlain och Gnabry i talang också? Ser nog ändå Gnabry som en större talang även om Campbell ju har kommit längre i sin utveckling. Men Chamberlain måste nog gå före Campbell alla dagar i veckan, även om planen väl är att han ska flyttas inåt i banan framöver. Men det är en intressant vänsterfot han har!

Bild för Martin Palmér

Det han skulle erbjuda blir något annat än det Chamberlain och Gnabry har, en mer direkt spelare. Om det dessutom blir så att Podolski lämnar öppnas en kantplats i truppen. Med tanken på alla andra nyförvärv som behövs i sommar gör nog Wenger gärna en internrekrytering på den. Men som sagt, högst oklart om han blir nåt för oss. Talangen finns där men har en lång väg att vandra

Bild för Fantomenberg

Om Wenger väljer att släppa Podolski så tror jag mycket tyder på att Draxler kommer in och kan spela på den positionen. Har jag helt fel när jag säger att han spelar på liknande position i Schalke?