Medlemmar: 8817 st.
Visa menyn

We're the famous Arsenal and we're going to Wembley

Martin Palmér
lör 8 mar 2014 kl 22:38

Vi har de senaste åren fått vänja oss vid att viktiga matcher kantas av halkande ytterbackar, målvakter och mittbackar som inte kan kommunicera och spelare som allmänt viker ned sig under press. Men inte i år. Inte idag. Dagens match betydde fantastiskt mycket för klubben. Vi vann och samtliga spelare stod för bra insatser. Det är inte något vi blivit bortskämda med att se sen Bergkamp och Henry spred skräck i engleska försvar.

Vinsten var mer än bara en enstaka seger mot ett bra motstånd. Den i slutändan klara segern var en vinst över demoner som spökat i klubben för länge. Det räcker med att ta en titt på Per Mertesackers reaktion vid 3-1-målet för att förstå hur förlösande den här segern var. Även om vi bara är i en semifinal än innebär det ändå en tur till Wembley, något som i sig kan vara nog så viktigt. Det skapar en tro på att vi kan vinna saker, en tro bland spelarna på att de kan leverera när det gäller som mest.

Den innevarande månaden är den tuffaste vi ställts inför den här säsongen. Den innefattar resor till Allianz Arena, White Hart Lane och Stamford bridge och besök från Eastlands och Wales. Vad kan då vara bättre än att inleda månaden med en 4-1 seger och en säkrad biljett till Wembley? Dagens vinst kommer lyfta laget och ge ett skydd mot ett misslyckande i Tyskland, något som annars hade kunnat sänka laget. Att Tottenham dessutom går och blir överkörda av Chelsea gör att läget inför ligaavslutningen ser betydligt bättre ut än det gjorde för ganska precis en vecka sedan. Ligatiteln har vi nog alla gett upp hoppet om men en seger nästa helg kan skapa en nio poäng stor marginal mellan oss och missat Champions Leaguespel nästa säsong och topp fyra är trots allt fortfarande vårt viktigaste mål att uppfylla. Ett absolut måste för att kunna bygga vidare på detta lag på ett vettigt sätt.

Det finns fortfarande mycket att förbättre i laget. Men idag struntar vi i det, Champions Leagueplatser och mardrömsmånader för we’re the famous Arsenal and we’re going to Wembley!