Medlemmar: 8839 st.
Visa menyn

Den samlade bilden kring Sagna

Martin Palmér
tis 6 maj 2014 kl 11:27

Vad händer egentligen med Sagna just nu. Hela våren har vi hört rykten om att han ska till den ena klubben efter den andra varvat med att han eventuellt ändrat sig. Idag kom det ut rykten om att Sagna vill stanna i Premier League men att han inte är nöjd med det erbjudande Arsenal givit honom och att han därför väljer mellan Chelsea och City. Vad kan vi egentligen lita på?

I dagens story rapporteras att Sagna inte fått någon löneförhöjning sedan 2008, det dementeras av flera källor. Redan 2009 ska han ha fått ett uppsving i sin lön. Det handlar med andra ord om troligen om en agent som försöker åstadkomma något. I mina ögon kan det vara en av två saker. Antingen är de inte nöjda med det erbjudande Arsenal har givit dem och vill försöka pressa ut lite mer eller så är de helt enkelt inte längre intresserade av en fortsättning i Arsenal och försöker lägga över skulden på klubben. Något som förstärker den bilden är att det även rapporteras att Sagna erbjudits €50kpw vilket är väldigt lågt och om jag inte har helt fel skulle innebära en lönesänkning för honom. Det går emot tidigare rapporter om att vi var beredda att ge honom den lön han begär men att vi inte ville ge honom tre år utan bara två. En mer sannolik förklaring än att Arsenal precis dragit ned budet markant är att den siffra som presenteras i artikeln är lönen efter skatt, det skulle innebära att budet egentligen är på £90kpw. Det skulle stämma med tidigare rapporter och verkar mer rimligt. Agenten har med andra ord troligen medvetet valt lönen efter skatt utan att nämna att det är just efter skatt, allt för att åstadkomma någon av de tidigare nämnda effekterna.

Hur ska man ställa sig till att Sagna eventuellt lämnar? Han kommer självklart lämna ett stort hål efter sig, hans stabilitet och erfarenhet ersätts inte i en handvändning. Samtidigt börjar han bli till åren och har tidvis i år visat att han inte riktigt klarar av att hålla samma nivå över en hel säsong på det sätt han gjorde tidigare. I den fas vi är nu är det kanske inte helt fel att få in en yngre högerback och bygga en backlinje som kan hålla många år.

Men personen Sagna då? Om han vill lämna för en lön mycket större än det vi kan erbjuda honom är det förståeligt. Åtminstone så länge det är en klubb utanför England. Skulle han gåt till tex. PSG eller Inter skulle jag inte ha några som helst problem med det. Går han däremot till en klubb inom Premier League kommer han i mina, och säkert många av era, att ha förstört hela sitt arv i klubben. Gör han det är han inte bättre än van Persie eller Nasri. 

Kommentarer

Bild för Torbjörn Nylin

Håller med om om allt, vi släpper han till annan klubb utanför PL och har nog sagt det förr men gör det igen värvar Kyle Walker, vad sägs om det.

Captain Tony A på Twitter 

Bild för Martin Palmér

Nja, engelska spelare kostar mer och jag tycker nog Walker som bäst är 3a på listan över bästa engelska högerbackar efter Johnson och Clyne

Bild för Tommy

Ut med en fransman och in med en annan! Min röst faller på Sébasten Corchia. Nathaniel Clyne och Calum Chambers är också finfina alternativ!

Bild för George Adams

Byt Sagna mot Zabaleta, om city är intresserade. Alla dar i veckan!

Annars förordar jag Everton`s Coleman eller Walker.