Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Twitter rulings, Liverpool home

Martin Palmér
fre 28 aug 2015 kl 19:49

Veckans betyg kommer väldigt sent då jag rest i jobbet sen matchen, men här kommer de!

Konceptet ser ut som så att istället för en enväldig bloggare sätts nu betygen av en panel. Panelen har jag satt ihop av diverse personer jag interagerar med på twitter. Jag har försökt välja ut dem så blandat som möjligt, både sådana jag ofta håller med men också sådana jag kan ha långa diskussioner med där vi tycker olika. Jag har försökt blanda åldrar och nationaliteter. Fans som går på matcher, fans som sitter i soffan osv. Tyvärr blev det bara en tjej men fler fick frågan. Tråkigt nog är fotbollen inte ett klimat där de flesta tjejer känner sig bekväma med att delta i sådant här där deras åsikter presenteras, inte ens med anonymitet som möjlighet. Mycket trist.

Panelen består då av följande personer:

Michael Jeffares (@mj_afc) från norra England. Daniel Cowan (@thedanielcowan) känd från the Goonersphere podcast. Manas (@wojceched) från Indien. Anita Roza (@arsenalofka) från Kroatien, känd för sina wallpapers på Daily Canon. Martijn Stolze (@hahostolze) från Nederländerna. Younis Sultan (@LeCarreMagie) från London. Lawrence (@Lozia) som reser över hela England för att gå på de flesta matcher. Michael Keshani (@MichaelKeshani) bland annat kolumnist på arseblog. Och slutligen har även jag. Någon mer kan tillkomma de närmaste matcherna.

Betygsskalan är från 1-10. Alla sätter betyg individuellt och snittet presenteras nedan. Efter sista matchen varje månad koras månadens kanon.

Petr Cech 8,56, min 8 max 9 Äntligen en jättematch när det som mest behövdes. Stod för flera ingripanden som höll yppersta världsklass.

Hector Bellerin 6,06, min 5 max 7 Ok defensivt, ok offensivt. En väldigt ok insats.

Calum Chambers 4,00, min 2 max 5 Hade goda intentioner i sitt spel men oj så dåligt han genomförde det. Förlorade också många närkamper. Spelade upp sig något i andra halvlek.

Gabriel 6,69, min 5 max 7,5 Visade bredvid den skakige Chambers att han redan nu är en mittback att räkna med.

Nacho Monreal 6,89, min 6 max 8 Åter en stabil insats från Monreal. Borde kanske fått med sig någon assist från sina inspel.

Francis Coquelin 6,33, min 4,5 max 8 Här gick betygen isär. Stod för några avgörande ingripanden och några huvudlösa felpassningar. Försökte sig på ett längre spel med blandat resultat. På det hela en bra insats.

Aaron Ramsey 6,17, min 5 max 7 Fick en hel del ris men var ändå en av de mer aktiva spelarna. Fick inte den sista touchen att stämma. Fick ett mål bortdömt för offside.

Alexis 5,83, min 4,5 max 7 Försökte, försökte och försökte men den sista skärpan saknas alltjämt och var aldrig riktigt nära att lyckas fullt ut med något.

Santi Cazorla 5,11, min 4 max 6,5 En svag insats igen av Santi. Helt borta defensivt, slarvig i passningsspelet och avsluten ska vi inte ens nämna.

Mesut Özil 6,89, min 5 max 9 Som vanligt kritiserad i media när han inte gör 3 mål och 5 assists. Fick kämpa med stillastående medspelare men skapade ändå en hel del. Bland de bättre i Arsenal.

Olivier Giroud 4,94, min 3 max 6 Missade inget jätteläge men hade svårt att ta sig fram när chansen uppstod. Missade ett friläge men borde väl fått straff?

Kommentarer

Bild för Jonas Eriksson

Kul att det kom nått tillslut. För dåligt betyg på matchens gigant Coq. Överlägset bäst på plan efter Cech. Skulle fått 8.a av mig minst. 

 

Bild för Sral

Gissar på att det var Palmér som gav 4:an på Coq? 

Bild för Martin Palmér

Det var det inte

Bild för Byarum

Tack Martin! Detta ger en ny dimension på den här sidan. Väldigt intressant hur mycket det spretar mellan de olika betygen,,, Özil 5-9, Coq 4,5-8. Detta förklarar ju ganska bra de skillnader jag själv kan uppleva, när man bedömer spelarnas insatser efter en match med olika tidningsbetyg och jag funderar på om vi verkligen sett samma match.

Bosse

Bild för Martin Palmér

Tror betygen skiftar beroende på vilket perspektiv man har, tex Özil kan tyckas ha gjort en dålig match eftersom det inte kom mycket konkret från honom men oftast var det inte hans fel utan andra som inte lyckades avsluta de han inlett. Beroende på vad man väderar går det då att ge väldigt olika betyg. Coquelin kan bedömas för alla situationer han redde ut eller som en av flera underliggande orsaker till att de uppstod

Bild för Jonas Eriksson

Özils olika betyg kan jag köpa. Han var svårbedömd. Men den som gett Coquelin 4.5 kan inte förstå sig på fotboll direkt kan jag känna. Men alla har sina favoriter så 4,5 är nog det bästa betyg han kommer få av den personen. 

 

Bild för Dosa

all cred till dig Martin, Gillar detta skarpt.

Bild för Jonas Eriksson

Kan bara hålla med. Gillar detta. 

 

Bild för TheMellis

Jag får stämma in i hyllningskören. Bra sätt att få ett nyanserat och vägt betyg för spelarna, ger mer än en persons tycke och smak. 

Men försök få ihop betygen senast 1-2 dagar efter matchen för att hålla intresset igång. Nu var du ju upptagen med jobb i veckan så låt gå denna gång. :)

Det bästa med att vara pessimist är att man antingen har rätt eller blir glatt överraskad!