Medlemmar: 8836 st.
Visa menyn

Twitter rulings, Zagreb away

Martin Palmér
fre 18 sep 2015 kl 10:31

The less said the better tror jag.

Konceptet ser ut som så att istället för en enväldig bloggare sätts nu betygen av en panel. Panelen har jag satt ihop av diverse personer jag interagerar med på twitter. Jag har försökt välja ut dem så blandat som möjligt, både sådana jag ofta håller med men också sådana jag kan ha långa diskussioner med där vi tycker olika. Jag har försökt blanda åldrar och nationaliteter. Fans som går på matcher, fans som sitter i soffan osv. Tyvärr blev det bara en tjej men fler fick frågan. Tråkigt nog är fotbollen inte ett klimat där de flesta tjejer känner sig bekväma med att delta i sådant här där deras åsikter presenteras, inte ens med anonymitet som möjlighet. Mycket trist.

Panelen består då av följande personer:

Michael Jeffares (@mj_afc) från norra England. Daniel Cowan (@thedanielcowan) känd från the Goonersphere podcast. Manas (@wojceched) från Indien. Anita Roza (@arsenalofka) från Kroatien, känd för sina wallpapers på Daily Canon. Martijn Stolze (@hahostolze) från Nederländerna. Younis Sultan (@LeCarreMagie) från London. Lawrence (@Lozia) som reser över hela England för att gå på de flesta matcher. Michael Keshani (@MichaelKeshani) bland annat kolumnist på arseblog. Och slutligen har även jag. Någon mer kan tillkomma de närmaste matcherna.

Betygsskalan är från 1-10. Alla sätter betyg individuellt och snittet presenteras nedan. Efter sista matchen varje månad koras månadens kanon.

David Ospina 4,20, min 2 max 5 Kunde kanske inte gjort så jätte mycket mer på det första målet men var totalt ute och cyklade på det andra och i princip varje höjdboll in i straffområdet.  Med lite mindre flyt hade han kunnat släppa in 4-5 bollar på 3 chanser.

Mathieu Debuchy 3,40, min 3 max 4 Visade oss hur långt efter Bellerin han är. Glömde helt att han är försvarare och lämnade Arteta och mittbackarna till sitt öde.

Gabriel 6,20, min 5 max 7 En av få som faktiskt gjorde en bra match.

Laurent Koscielny 5,10, min 4 max 7 Se Gabriel, minus försvaret på andra målet. Mittbackarna var inte problemet i den här matchen.

Kieran Gibbs 3,50, min 3 max 4,5 Oj vad Monreal saknades. Obefintlig defensiv och tandlös offensiv. Vad gjorde han på 2-0??

Mikel Arteta 4,40, min 3 max 6 Inte spelat en match från start på ett år vilket syntes, inte blev det lättare av att han fick spela med en väldigt svag Cazorla helt utan snabbhet. Kunde dock varit mycket värre.

Santi Cazorla 4,10, min 3 max 5 Upp som en sol i förra matchen, ned som en betongpannkaka i den här. Misslyckades med precis allt han försökte sig på offensivt.

Mesut Özil 6, min 5 max 7 Vår bäste offensiva spelare med ganska stor marginal, men får inte ut nåt av det när ingen annan levererar.

Alex Oxlade-Chamberlain 2,60, min 2 max 3 Oj oj oj, syndabock på 1-0 efter att han struntat i att försvara. Kunde varit syndabock på 2-0 direkt i andra halvlek. Glömde helt bort att han ska försvara och var en katastrof offensivt.

Alexis 4,60, min 4 max 5 Se Chamberlain men inte lika illa. Struntade i att försvara, misslyckades med allt framåt.

Olivier Giroud 2,80, min 1 max 5 Hade några bra avslut men stoppades av bra målvaktsspel. Dödade matchen med sitt tidiga röda, hur rätt eller fel det än var, vilket drar ned betyget rejält.

Theo Walcott 6,70, min 5,5 max 7 Kom in för att göra mål, fick en riktigt bra chans och satte den. Inte mycket mer Theo kunde ha gjort.

Francis Coquelin 5,80, min 5 max 7 Kom in när vi skulle satsa på en trebackslinje och gjorde det godkänt. Lyckades dock inte göra nåt åt de konstanta kontringarna.

Joel Campbell 4,70, min 3,5 max 6 Stärkte knappast sina chanser och torkade ut kvarnen för de som ivrigt hävdat att han förtjänar en chans.

Om ni uppskattar de här betygen så berätta gärna det för panelmedlemmarna på deras twitter! Vidarelevnaden av denna blogg hänger på att de fortsätter med betygen så uppmuntran till dem hjälper till att hålla liv i det här.

Kommentarer

Bild för ArnDeRock

Det här upplägget är kanon, kul med betyg på varje spelare! Keep up the good work!

Kan dock inte för mitt liv förstå varför Arteta får så höga betyg, nu utgår jag kanske från en något "tvivelaktig" källa -  http://metro.co.uk/2015/09/17/stats-show-how-bad-arsenals-mikel-arteta-w... -  Men vafan, Artetas statistik för matchen

0 chances created
0 tackles won
0 aerial duels won
0 shots
0 crosses

Han borde få 0 i betyg om du frågar mig.

ArndeRock

Bild för Martin Palmér

Tre av de där siffrorna kan du plocka bort då ingen defensiv mittfältare bör ha annat än 0 på crosses, shots och chances created normalt. Till de 0 tackles won och 0 aerial duels won kan vi lägga 3 interceptions vilket är klart mer än tex. Coqelin snittat den här säsongen. Det är ju en statistik som är tämligen vital för en defensiv mittfältare så den där artikeln är ju minst sagt vinklad för att visa något de bestämt sig för innan.

Bild för ArnDeRock

Men är inte just passningsskicklighet, det offensiva spelet och möjligheten att styra uppspelen som ska vara Artetas styrka som DM? Jag hittar ingen information om artetas interceptions men jag vet att vi gjorde ett mål och släppte in 0 när vi bytte Arteta mot Coquelin, det säger mer än statistik 

ArndeRock

Bild för Martin Palmér

Det var du som tog upp statistik, jag beslyste bara att deras statistik var rätt vinklad. Artetas interceptions kan du se på whoscored.com.

Att styra uppspelen har inget med chances created (som motsvarar assists för missade mål typ), crosses (inlägg) och shots att göra överhuvudtaget.

Om den sista biten kan jag bara säga att post hoc ergo propter hoc argument har jag aldrig gett mycket för. Saknar helt kontext och konsekvensanalys.

Bild för Sral

Nej, Arteta ägnar sig ju mer än interceptions än tacklingar. Inget fel i det, han kan sköta det defensiva på ett smart sätt när det klickar. Och som Martin säger, så långt ned i banan skapar man ofta färre chanser, det är speluppbyggnaden det handlar om. 

Bild för ArnDeRock

Som vanligt är vi oense. Jag tycker statistiken visar att Arteta (trots 3 interceptions, som jag för övrigt inte kan hitta) var otroligt frånvarande och passiv. Det baserar jag inte bara på statistiken från Metro utan även på det jag såg under matchen.

Om vi tittar på en annan DM, tex Matic, så har han på 5 matcher skjutit 4 skott, slagit 6 crosses och skapat 4 målchanser (created chances). Och med det i åtanke borde väl Arteta ha skapat något framåt iaf.

Och jag menar verkligen inte att du har fel, men enligt mig, bidrog han med ingenting framåt och under hans 64 minuter släppte vi in två mål och därav tycker jag betyget på honom är högt. 

ArndeRock

Bild för Martin Palmér

Om du inte hittar dem är du väldigt dålig på att leta, står utomordentligt tydligt på whoscored.com var statistik kommer från opta om det nu är siffran du tvivlar på.

Det beror ju väldigt mycket på hur de spelar. Matic har en roll där han med sin fysik ofta ska följa med upp och bidra med tyngd. Arteta ska enbart ligga kvar längst ned på mittfältet och styra spelet. Därifrån blir det inga key passes, inga crosses och inga skott även om han gör en match i världsklass. Tyck att han ska bidra med sånt om du vill men då är det hans roll du har nåt emot och inte hans prestation. Annars kan ju jag tex bestämma mig för att Gabriel gjorde en skitmatch för att han tog 0 insparkar men jag tycker han borde göra det.

Bild för Håkan Lynghed

Instämmer i kritiken mot Arteta. En defensiv mittfältare som inte vinner en närkamp eller en duell känns ju tämligen poänglös. Den primära uppgiften för en defensiv mittfältare är väl att täcka av sin yta OCH vinna tillbaks bollen. Att bara jogga runt i ytan framför backlinjen är inte tillräckligt....
Sen förstår jag inte den kommentarer om Coquelin att han inte lyckades göra något åt kontringarna?? Dessa uppstod väl för att bollen tappades högre upp i planen, vilket lämnade trebacklinjen o Coquelin ensamma att ta hand om kontringarna. Mig veterligen släppte vi inte inte några mål på dessa kontringar.....
Den här matchen visade att det definitivt inte är 1,4 betygspoäng i skillnad mellan Arteta o Coquelin prestationer, utan skillanden är milsvid.

Bild för Martin Palmér

Men hans 3 interceptions är inte att vinna boll menar du? Och hur menar du att de kontringarna skiljde sig från när Arteta var på banan och offensiva ytterbackar lämnade honom ensam med två mittbackar?

Att det inte blir mål på kontringarna betyder inte per automatik att det var bra försvar.

Bild för Håkan Lynghed

Förklara själv hur försvarsspelet på kontringarna blev sämre när Coq bytte av Arteta? 

 

Bild för B-G

Äntligen. 
En Oxe i detta slaget har en låååång väg till startelvan.
 

Twitter @grvdga

Bild för Tommy

Det är en riktigt otrevlig vana han har lagt till sig med Oxen. Han är rätt ofta den skyldige när vi släpper in billiga mål. Måste slipas.