Medlemmar: 8705 st.

Özil firar sitt vackra 3-2-mål.

Makalös vändning räckte inte till seger

fre 22 dec 2017 kl 23:07

Efter en riktig svag första halvlek och 0-2 tidigt i andra såg det riktigt mörkt ut på Emirates. Men plötsligt stod det 3-2 på tavlan och allt var bra igen. Nytt slarv i försvarspelet ledde dock till 3-3 och delad poäng.

Matchhändelser
11) Henderson åker på en muskelbristning och tvingas kliva av. In kommer efter några minuter Milner.
22) Bra läge för Firmino som får nicka ostört vid bortre stolpen men Cech är bra med på noterna och styr ut till hörna.
24) Alexis och Lacazette samarbetar i straffområdet men kommer inte till avslut. I anfallet efter får Firmino på nytt ett bra läge när han smyger bakom Maitland-Niles men nicken går precis utanför stolpen.
26) 1-0 Liverpool. Salah och Kosicleny hamnar i löpduell från mittlinjen ner till Arsenals straffområde. Inlägget från Salah touchar på Koscielny och hamnar perfekt för Coutinho som nickskarvar bollen över Cech och in i mål.
32) Firmino tar emot bollen i straffområdet, vänder upp och skjuter ett skott strax över ribban.
44) Jätteläge för Liverpool. Koscielny halkar när han ska stoppa ett anfall men istället styr han fram bollen till Salah som kommer ren med Cech. Cech kommer ut snabbt och räddar, returen går till Mané som i sin tur cykelsparkar över.

46) Monreal kliver av i halvtid och ersätts av Mustafi.
52) 2-0. Ny kontring. Tre spelare springer mot bollen på kanten och istället får Salah stora ytor i mitten. Mustafi blir alldeles för passiv. Avslutet från Salah styr på tyskens ben och ger den en bana som innebär att Cech inte når den vid stolpen.
53) Blixtsnabb reducering! Nu är det Liverpools tur att vara passiva. Gomez glömmer bort Alexis, som stormar fram och nickar in 1-2 efter Bellerins inlägg.
56) Kvitterat! Xhaka slänger iväg ett kanonskott på halvstuds som Mignolet försöker stoppa med en hand, men skottet är för hårt och belgaren lyckas inte hålla undan bollen. 2-2.
58) Gult kort för Iwobi när han drar Mané i armen
59) 3-2 Arsenal! Arsenal stoppar ett uppspel vid mittlinjen. Bollen hamnar hos Özil som driver framåt och spelar in till Lacazette vid straffområdeslinjen. Fransmannen håller undan försvaret och klackar kyligt fram Özil, som ännu kyligare sätter 3-2 bakom Mignolet med sin numera patenterade inverterade chipp. Vilken vändning av Arsenal.
62) Skott från nära håll av Mané, bra räddning Cech.
68) Nytt bra anfall av Arsenal. Bellerin försöker nå Lacazette framför mål men Liverpoolben styr undan till hörna.
70) 3-3. Alexis tappar bollen i uppspelsfasen. Firmino får bollen vid halvmånen och får helt ostörd skjuta. Cech är på bollen men den studsar retligt in i mål.
78) Iwobi kliver av och ersättas av Welbeck.
80) Liverpool byter ut Mané och sätter in Wijnaldum.
83) Lurigt skott från Alexis som Mignolet så när tappar när Welbeck är framme på returen.
84) Coutinho kliver av och Oxlade-Chamberlain kommer in på Emirates igen.
89) Alexis byts ut och in kommer Walcott.

Tre tankar om matchen
A game of two halves – vol 1
Första 15-20 minuterna var väldigt avvaktande från båda lagen. Sen kom ledningsmålet från Liverpool efter en kontring där Xhaka och Wilshere inte hann med Coutinho. Det som följde resten av halvleken var virrigt försvarsspel, stundtals uselt passningsspel blandat med ett uddlöst anfallsspel. Hemmalaget lyckades inte producera ett enda skott på mål under halvleken.

A game of two halves – vol 2
Liverpools 2-0-mål fick aldrig tid att sänka moralen hos Arsenal eftersom Alexis kvittering kom blixtsnabbt. Istället gav reduceringen en enorm energikick till hemmalaget som av bara farten gjorde både 2-2 och 3-2. Från 2-0 till 3-2 tog sex och en halv minut. Helt plötsligt stämde allt för Arsenal. Efter Liverpools kvittering tappade dock Arsenal initiativet något, även om det inte alls var på nivån som i den första halvlek. Båda lagen hade chanser att avgöra men Arsenal kändes närmast ett segermål. Kanske främst på grund av Mignolets darriga målvaktsspel.

Har Koscielny tappat det?
Fransmannen har haft en tuff vinter så här långt. I flera matcher har det varit väldigt mycket slarv. Många av brytningar känns som chansningar och han hamnar ofta på efterkälken och i märkliga positioner. Känns inte alls som den stabila klippa vi har kunnat luta oss mot de senaste åren. Förhoppningsvis är det bara dålig form men det är oroväckande.

Spelarbetyg
33. Petr Cech 7
Hamnade på mellanhand vid 1-0-målet men bör inte lastas för det. Räddade i övrigt Arsenal under första halvlek och kan inte lastas för något av målen.

24. Hector Bellerin 6
Dålig första halvlek. Det blev bättre framåt i andra halvleken med bland annat fint inlägg till Alexis 1-2.

6. Laurent Koscielny 5
Flera dåliga, slarviga och märkliga ingripanden blandat med några bra brytningar.

18. Nacho Monreal 5
Inte lika stabil som vanligt. Utbytt i paus med misstänkt skada.

30. Ainsley Maitland-Niles 7
Tappade markeringen på Salah vid ett tillfälle. Utöver det gjorde han det bra. Bäst i backlinjen.

10. Jack Wilshere 7
Krigar på mittfältet och vinner boll. Fortfarande inte på den nivån han var på för några år sedan men har ett driv som få andra i laget, även i den första halvleken.

29. Granit Xhaka 6
Hyfsat stabil, men några dåliga passningar. Fantastiskt bra skott vid kvitteringen.

17. Alex Iwobi 6
Anonym i första halvleken men inblandad i mycket kring målen.

11. Mesut Özil 7
Svag i första halvlek men står för ett otroligt 3-2-mål.

7. Alexis Sanchez 5
Direkt dålig i första halvleken. Slog bort många passningar, fastnade, frustrerad. Bra ingripande vid 1-2 men i övrigt fortsatt mycket slarv efter paus.

9. Alexandre Lacazette 7
Försökte i första halvlek men fick ingen utdelning. Bra insats i den andra och det kröntes med en väldigt fin framspelning till Özils mål.