Medlemmar: 8824 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Josh Kroenke har gjort en längre intervju med BBC:s David Ornstein.

Josh Kroenke: "Vi var aggressiva"

tis 20 aug 2019 kl 21:02

Finalförlusten i Baku tog hårt. Då bestämde sig Arsenalledningen för att satsa . - Låt oss gå in i sommaren aggressiva och se vad som är möjligt, säger Josh Kroenke.

Efter förra säsiongens besvikelse - först att missa topp fyra i ligan och sen finalförlusten i Europa League - behövde något göras. Och under sommaren har Arsenal värvat hårt för att ta sig tillbaka till toppen.
The Gunners har spenderat över £100 miljoner när man köpt in Nicolas Pepe, Kieran Tierney, David Luiz, Gabriel Martinelli och William Saliba.
Dessutom har Dani Ceballos lånats in.

I en lång intervju med BBC:s David Ornstein, som finns att läsa i sin helhet här, snackar Josh Kroenke om sommarens transferfönster, Unai Emery och förhoppningar inför säsongen.
- Tyvärr var de sista 45 minuterna i Baku inte våra bästa. Där var det mycket frustration, men också ett kollektiv beslut att inte ha denna känsla igen inom den närmsta framtiden. Vi hade några fantastiska möten och vi försökte förbättra oss under sommaren och jag tror att vi har kommit tillbaka till en ny säsong som en starkare klubb.

- Vi visste att vi skulle vara utan Champions League-fotboll och vissa klubbar attraherar den typen av talanger ... det är vad de är ute efter. Vi behövde tänka om med några saker, men mitt huvudbudskap till Vinai och Raul när vi kom flög tillbaka från Baku var "Låt oss gå in i sommaren aggressiva och se vad som är möjligt". De gav sig ut på marknaden och via deras kontakter och via vårt fantastiska team bakom kulisserna hittade vi några talangfulla spelare som verkligen är exalterade över att få spela för Arsenal Football Club.

Kommer ni att sälja några fler spelare innan de utländska transferfönstren stänger?
- Jag skulle vilja skjuta över det på vårat fotbollsfolk, men jag vet att det finns några namn som kommit upp som kanske inte fått så mycket speltid den här säsongen så om det blir lån eller permanenta flyttar, vi får se vad diskussionerna ger.

Om Unai Emery, som har kontrakt med Arsenal fram till 2021, säger Kroenke:
- Jag tycker att han gör ett jättebra jobb och har gjort ett jättebra jobb. Att gå vidare från en så legendarisk tränare och person som Arsene visste vi skulle vara svårt, men jag tycker att vi gjort det så elegant som vi kan. Unais dagliga inställning är fantastisk. Han är på planen, han jobbar, kollar video, kommunicerar och hans dagliga energi och hängivenhet till sitt jobb är fantastisk. Precis vad vi behöver.