Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Pires pratade ut när han tog emot priset som årets spelare.

Pires: "Le Pen får inte vinna"

fre 3 maj 2002 kl 11:37

Igår mottog Robert Pires sitt Årets Spelare-pris. I sitt tal talade han dock om mer än fotboll.

Fransmannen tog emot utmärkelsen på en gala i London igår. I sitt tacktal passade han på att ge den extreme högerpolitikern Jean-Marie Le Pen en känga.
- Jag kan säga att vi spelare inte vill bli styrda av extremhögern, sa han. Om Le Pen skulle vinna valet på söndag så skulle fler än en spelare vägra att spela i VM. Vi spelar i Frankrike för att vi är fransmän, men våra rötter sträcker sig långt utomlands. Så om extremhögern ska styra blir det omöjligt för många att spela för sitt land.

- Det är ett stort problem. Frankrike har hamnat i en besvärlig situation och som fotbollsspelare har du ett ansvar att reagera snabbt. Jag uppmanar alla att gå och rösta på söndag och välja rätt. Alla vet att det är rätt att rösta på Jacques Chirac.

Bob kommenterade också den eviga frågan om Paddy Vieiras vara eller icke vara i Arsenal:
- Han är en gammal vän och det känns bra att vi spelar i samma lag. Varje sommar sägs det att han ska gå till någon annan klubb, men varje år så stannar han kvar i klubben. Jag hoppas att han stannar i Arsenal för till och med han själv säger att han älskar klubben och sitt liv i London. Skulle vi vinna dubbeln igen så kommer nog Patrick stanna även nästa år.