Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Igors var lysande mot Sverige.

Kanu vill spela mer

sön 8 sep 2002 kl 18:56

Igors överglänste Sverige. Och fransmännen fick äntligen vinna igen.

Trots att det numera spelar två svenskar i Arsenals A-trupp fanns ingen av dem med i truppen som togs sig an Lettland. Freddie Ljungberg är som bekant fortfarande skadad och Rami Shaaban blev inte uttagen. Detta innebar att Arsenals ende representant i matchen lettländaren Igors Stepanovs, som helt plockade bort Zlatan och Marcus Allbäck. Där ser man, något har Igors lärt sig av världsklassförsvararna i Arsenal.

Nu fick dock Igors bra hjälp av det svenska laget, som spelade uruselt och ska vara glada över att ha klarat 0-0. Ljungberg, Henke Larsson, Johan Mjällby och Anders Svensson saknades verkligen.

I Franska landslaget var det gladare tongångar. Visserligen vann man mot Cypern, men det satt hårt åt. Cypern tog ledningen med 1-0, innan Cissé kvitterade och Sylvain Wiltord satte segermålet i början av andra halvlek. Patrick Vieira spelade hela matchen medan Thierry Henry tidigare i veckan lämnade återbud på grund av skada.

England, utan David Seaman men med Ashley Cole, spelade 1-1 mot Portugal i en medioker tillställning. Englands mål gjordes av Leeds galning Alan Smith efter ett inlägg av hans klubbkamrat och tillika galning Lee Bowyer. Sol Campbell spelade inte på grund av den höftskada han ådrog sig mot Chelsea.

Oleg Luzhny fanns som vanligt med i Ukrainas startelva, där radarparet Schevchenko-Rebrov saknaders, i matchen mot Armenien och resultatet måste anses som en besvikelse för ukrainarna, som alltid tycks missa alla turneringar med väldigt liten marginal. Matchen slutade 2-2 efter det att Armenien kvitterat i 93:e minuten.