Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Hårda ord från Sammer.

Sammar: "Arsenal filmar"

mån 28 okt 2002 kl 21:30

Borussia Dortmunds huvudtränare Matthias Sammer anger tonen inför onsdagens returmöte mot Arsenal genom att anklaga de gästande motståndarna för att fuska och filma.

Alla förutsättningar finns för ett riktigt laddat returmöte i Champions League mellan Borussia Dortmund och Arsenal. Efter tre raka förluster lär ett mycket laddat Arsenal anlända Westfalenstadion. En vinst innebär inte endast att Arsenal revanscherar sin trista förlustsvit, utan även att laget är klart att gå vidare i Champions Leagues andra fas.

Inför matchen väljer Borussia Dortmunds tränare Matthias Sammer att höja tonläget och ladda stämningen ytterligare. I en intervju med engelska tabloiden News of The World anklagar Sammer flera Arsenalspelare för att medvetet ha filmat fällningar i det första mötet på Highbury. Sammer anser att Arsenal uppträdde arrogant och att det tänt revanschlusten hos de egna spelarna.

- Arsenals spelare ramlade för att få såväl frisparkar som för att orsaka besvär för våra spelare, fusk som tydligen lyckades övertyga domaren. Matchens huvuddomare som åsyftas var svensken Anders Frisk.

Hämndlystnad är motivationen som ska bringa Arsenal ytterligare en förlust enligt Sammer. Han anser dessutom att det finns en spelare framför andra i Arsenal som gjort sig ökänd i Europa under de senaste två åren med sina filmningar. Sammer vill dock inte säga vem det skulle vara.

Peter Weyde