Medlemmar: 4973 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Två målisar som inte är bra nog.

Shaaban vs Seaman

fre 29 nov 2002 kl 13:14

Jag var i Southampton i lördags. Jag såg David Seaman i målet.

Jag citerar från en tidigare krönika jag skrev på vår utmärkta sida:
"De här raderna är det definitiva slutet på mina försvarstal för David Seaman. Jag kan inte, på fullaste allvar, längre stå upp för hästsvansen och hans insatser. Det håller inte. Det är över."

Hans insats på vackra St Marys stärker det. Seaman var osäker, svag och stundtals usel. Två av målen är hans - och därmed förlorade vi matchen. Det räcker inte med det. Hela vår defensiv skakar av osäkerhet med Seaman i målet. Det fanns en tid, när han var lugnet självt, men den tiden är förbi.
Seaman är historia.
Det gör mig orolig.
Vi har ingen ersättare av klass.

Missförstå mig inte. Jag gläds väldigt mycket åt vår Rami Shaaban i målet och hans insatser, men jag rusar inte med i de enorma hyllningarna här och var. Vi måste vara ärliga och tänka klart. Han darrade stundtals i Rom (vem skulle inte ha gjort det, förresten?) och sattes egentligen inte på några större prov, men tiden talar för Rami. Han kan kanske bli vår nummer ett med tiden.
Seaman är det i alla fall inte längre.

Southampton var annars en trevlig och blöt bekantskap. Trevlig - för staden, vänligheten och arenan - och blöt för hemmafansens sätt att välkomna oss från London. Jag stod vackert och väntade med vänner i våra stolta, röda tröjor vid trottaren på väg över till puben på andra sidan.
Det fanns en pöl vid vägkanten.
En bilist i Southamptons tröja fick syn på oss, ökade farten och dundrade genom pölen och gav oss årets mest ofrivilla dusch? Tackar? Vi fick bjuda på det. Det kan jag ta, men att vi bjöd bort på poängen var värre.

Till sist:
Ölen kostar £1.50 på Auld Triangle vid vårt hem i norra London, när det inte är match. Missa inte det vid nästa resa till London. Det finns inte en bättre och billigare plats att ladda om på. Fråga Uffe J i klubben. Han lär bo där vid sin nästa resa, när reseförbundet är upphävt.

Arsenals seger i Rom är en av de bästa på många, många år.

Lander med vänner har jobbat hårt med julfesten på O'Learys. Slut upp, sjung och fira segern med oss på Götgatan. Vi laddar om för 2003 och titlar i maj.

Lev väl!