Medlemmar: 8807 st.
Visa menyn

I med- och sänggång ...

tis 10 dec 2002 kl 21:00

Arsenal i med- och sänggång. Eller den sanna versionen av "Sova med fienden". Ni kanske har anat det värsta. Ni kanske rent utav redan har hört det. Jag är gift med en Unitedsupporter. Konstpaus.

"I nöd och lust" kan innebära ganska mycket som ni förstår. Det kan t ex innebära att man måste försöka hålla sig för skratt när Tabb-igen Barthez tofflar till det. Det kan också innebära tre veckor med sexstrejk när Henry vänder bort sin försvarare och gör årets mål. Eller att man ibland får lägga huvudet på sned och säga: "Nej älskling, jag tycker inte Roy Keane verkar vara galen?". Det händer till och med att man, mellan svordomarna får erkänna högt att Veron har gjort en bra match. Sedan går jag och vomerar.

Helgen var tuff kan jag lova. Att vrida sig i plågor samtidigt som den man älskar vrider om kniven i såret på en är inget man unnar ens sin värsta fiende. Tja, det ska vara Roy Keane då. Det blev till att dra ett varv med dammsugaren för att slippa höra tjatet. Vår dammsugare låter ganska högt kan jag ju tillägga. Att man sedan leder serien är en föga tröst så här dags, det smakar bättre till våren.

Fördelen med att vara gift med en hängiven fotbollsälskare, låt vara att vi inte hyser våra sympatier till samma lag, är att man åtminstone kan se alla PL-matcher som överhuvudtaget sänds på C+ utan gnat. Striden blir bara när fel matcher går parallellt och det är frågan om man ska titta på zappen eller den ordinarie matchen. Då gäller det att visa vem som bär byxor i huset! Öh, Sir Alex har kjol oftare än min fru men ni förstår vad jag menar.

Då gumman är gammal målvakt så har dock trycket lättat lite nu när vi har fått en svensk keeper till THOF. Det har på något sätt ökat hennes sympatier för det "rätta" laget.

Det lär nog inte bli några matchtröjor under granen i år heller i alla fall. Hon får ingen av mig och jag lär inte få någon av henne heller. Frågan är om man törs smyga ner några Arsenalprylar till barnen? Vår stora (en meter) tjej fick sitt för övrigt sitt första matchställ av morfar i somras. Trots att han är en djävul han också så fick det bli en kompromiss; Ronaldos landslagsdräkt. Kan i och för sig bero på att han heter Ronald.

Hur som helst, kärleken är blind säger man ju. Humor har han också tydligen, den gode Cupido?

***

På tal om målvakter. Jag skulle inte bli glad på våra förbundskaptener om jag fick se Shaaban i Egyptens färger.

***

Såg ni förresten Kenny Dalglieshs uttalande förra veckan? "Arsenal is the team to see". Det värmer fortfarande. Till skillnad från en del annat.

***

Förresten har Super-Mac (Jag älskar att tala om mig själv i tredje person, det får mig att känna mig som Julius Ceasar. Eller Zlatan.) abdikerat som tränare för Gullbrandstorps AIS och planerar en comeback på planen. Julmaten är nu den första fienden att besegra. "0,1 ton" var kanske coolt att skriva om Mats Hallin i SSK:s matchprogram i slutet av 80-talet men själv betackar jag mig för sådant. Så ut och spring ditt fetto! Nå väl, på med benskydden i division 6 södra Halland alltså.

***
Garth Crooks: Graham, are you happy with the result? Graham Taylor: Yes - but also disappointed as well. BBC1.

SUPER-MAC