Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Här blir Freddie förste svensk att göra hattrick i PL.

Ljungberg historisk

sön 11 maj 2003 kl 20:47

Det har inte varit Fredrik Ljungbergs säsong. Men när "Freddie" gjorde comeback i säsongens sista omgång av Premier League såg han till att skriva in sig i fotbollens historieböcker.

11 maj och sista omgången i Premier League 2002/03 avklarad. En för serieplaceringen betydelselös match för Arsenals vidkommande. Men när Arsenal gästade Sunderland och Stadium of Light fortsatte det målkalas som påbörjades i näst sista mötet hemma på Highbury mot Southampton.

Med fyra mål mot noll så tog Arsenal en säker sista seger för säsongen. Fredrik Ljungberg, som efter ett år fyllt av skadeproblem, gjorde stabil comeback och bidrog till målkalaset. Ljungberg lyckades med att göra hattrick. Han blev därmed den föste svenska spelare någonsin i Premier League att göra tre mål under en och samma match.

Med totalt 85 mål gjorda blev också Arsenal det lag som slog in flest mål på motståndarna under säsongen. Totalt elva fler än vad Manchester United lyckades åstadkomma. Arsenal avslutade samtidigt med bättre målskillnad om tre mål jämfört med United.

Peter Weyde