Medlemmar: 8883 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gallas hoppas Arsenal kan komma tillbaka snabbt efter den försmädliga torsken mot Hull.

Chans till revansch

tis 30 sep 2008 kl 07:43

Efter lördagens dunderfiasko mot Hull får William Gallas och Arsenal ikväll en chans till åtminstone en liten revansch. För motståndet står Porto, och nu vill det till att inställningen är bättre än senast.

En bra tumregel för att gå vidare från gruppspelet i Champions League är som kanske bekant "vinn hemma och kryssa borta", och eftersom vi kryssade borta mot Dynamo Kiev så är det väl en bra idé att se till att vinna den här matchen - men då gäller det att koncentrationen är bättre än den var i lördags. Wenger har också gått ut i en för honom ganska okaraktäristisk offentlig utskällning av hela laget och krävt skärpning och bättre inställning så vi får hoppas att det ger effekt.

Kvällen motståndare har ännu inte förlorat i ligan och vann i CL hemma mot Fenerbache med 3-1 i den förra omgången så det är inget dynggäng vi möter om nu någon trodde det. Trots det anser jag personligen att detta är en match som Arsenal ska vinna, för även om det inte är några sopor vi möter så är de inte så bra att de ska tillåtas att vinna på Emirates Stadium.

Wenger har antytt att det blir en del ändringar från lördagsmatchen, men var noga med att påpeka att detta beror på att han vill låta spelare vila och att det inte ska ses som straff för dåliga insatser i lördags. Klart är i alla fall att Alex Song inte finns med i truppen då han har en känning i höften, men Samir Nasri är tillbaka i truppen efter sin knäskada. Det lär dock inte bli spel från start med tanke på att han har varit borta ett par veckor.

Jag har inte lyckats hitta någon officiell trupp till matchen, så jag avstår från att spekulera i laguppställningen utöver att jag tror att minst en av Bendtner och Vela får chansen från start - kanske rent av båda två.

Avspark som vanligt 20.45, och matchen sänds på Viasat Sport 1. Har du inte den kanalen och/eller vill du se matchen tillsammans med andra gooners? Kolla i din lokala tråd på Forumet för att se om det är samling någonstans!