Medlemmar: 8708 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan vi rida vidare efter segern mot Porto?

Glöm aldrig Hull hemma!

fre 3 okt 2008 kl 20:36

Arsenal kom tillbaka bra efter förra lördagens förlust och krossade Porto. Nu kommer nästa prov - Sunderland tar emot The Gunners på Stadium of Light.

Sunderland är ett lag som Arsenal ska slå både hemma och borta, men då får det inte vara fråga om någon underskattning a la Hull hemma. Förhoppningsvis har laget lärt sig läxan den här gång, och har de lärt sig något så får vi hoppas att det sitter i längre än läxan efter Fulham borta för ska vi ha något med ligasegern att göra har vi inte råd med särskilt många fler liknande bottennapp.

Senast Arsenal spelade mot Sunderland på bortaplan blev det seger med 1-0 efter mål av Theo Walcott. Det var i förra säsongens sista ligaomgång, och hemmamötet vann Arsenal med 3-2 efter sent segermål av Robin van Persie. Sunderland var då nykomlingar, och då managern Roy Keane har fått värva en hel del har förväntningarna skruvats upp en aning på laget till den här säsongen. Hittills har det gått lite upp och ner, och på hemmaplan har det än så länge bara blivit en vinst och laget parkerar för närvarande på trettonde plats i tabellen. De har vissa skadeproblem och saknar till den här matchen, vad det verkar, bland andra anfallaren Kenwyne Jones - en spelare som Gallas och Toure hade riktigt jobbigt mot i förra årets match på Emirates.

I Arsenal kan Alexandre Song eventuellt vara tillbaka i truppen, i övrigt lär det bli samma som mot Porto i tisdags, dvs så här:

Almunia
Sagna-Toure-Gallas-Clichy
Walcott-Denilson-Fabregas-Nasri
Adebayor-van Persie

Bänken blir då Fabianski, Ramsey, Ebuoe, Vela, Bendtner, Silvestre och Wilshere.

Om Song kan spela så är det inte alls otänkbart att han går in i stället för Denilson och att Wilshere då får stanna hemma. Songs lite mer fysiska spel kan nog vara på sin plats mot ett Sunderland som inte är rädda för att smälla på en aning. Samtliga andra spelare kan nog vara säkra på sina platser, det är tex knappast läge att ändra på anfallsparet efter deras två mål var i tisdags.

Matchen sänds på Canal+ Sport 1 med avspark 16.00.