Medlemmar: 8853 st.

Adebayor sänkte West Ham.

Sena mål sänkte West Ham

sön 26 okt 2008 kl 19:08

Arsenal var tillbaka till sitt mediokra jag och det krävdes lite tur för att segern till slut skulle sitta.

Arsenal ställde upp med en startelva som jag inte gissat om jag så fick hundra chanser. Gallas spelade vid sidan om Silvestre där bak och Song fick ackompanjera Fabregas. Som om det inte var nog kände Wenger för att lufta Bendtner bredvid van Persie och i alla fall jag var orolig för kvällen. Spelet var heller inte på topp. West Ham tilläts att dominera mittfältet då varken Fabregas eller Song verkade sugna på uppgiften. Det spel som Fabregas visade upp i Turkiet var som bortblåst, men å andra sidan hade han heller ingen som sprang i samma luckor nu när Adebayor var borta ur bilden.

Arsenal hade svårt att hitta ett spel och även om The Hammers heller inte verkade ha något så tvingades Almunia ändå till några fina ingripanden efter svagt försvarsspel. Det märkligaste i första halvlek var nog långbollen som Bendtner jagade och som Robert Green enkelt tog - utanför straffområdet. Linjedomaren verkade skymd på reprisbilderna men huvuddomare Phil Dowd kunde gott ha sett det och skickat upp det röda kortet direkt.

Walcott slog en boll i ribban och Green gjorde ett par fina räddningar på de få anfall som vi lyckades med. I halvtid stod det 0-0 och ärligt talat var det inte mycket som talade för oss. Det vi behövde var ett byte av Bendtner och Song i halvtid.

Wenger byter inte i halvtid om ens om hans mamma ringer och säger det så vi fick dras med startelvan till den 67:e minuten - vad annars? Då kom bytena vi väntat på, men det var inte Bendtner som gick ut utan Walcott, en av de som var riktigt bra under matchen. Huvudlöst av Wenger tyckte de flesta av oss på Sir Toby´s. Innan dess hade van Persie dundrat en frispark i stolpen och det började kännas som att vi skapade chanser att vinna matchen. Att då ta ut en löpvillig Walcott och behålla Song och Bendtner måste ses som att Wenger återigen fått en av sina knäppar.

Arsenal hade inte sprungit offside en enda gång innan Adebayor blev inbytt och nu kom farhågorna och skämten med en gång. Men spelet blev inte som vi trodde. Arsenal behöll disciplinen och försökte spela bollen och i den 75:e minuten fick slog Adebayor ett inlägg från högerkanten som Julien Faubert i West Ham skickade in bakom utmärkte Robert Green. Ibland har även vi tur.

Efter målet försökte West Ham pressa på och även om vi slarvade mer än lovligt vid några tillfällen så höll vi undan. Adebayor fick dessutom kröna kvällen med ett mål i tom bur efter att han rundat målvakten på övertid. En match att glömma, ett resultat att fira. Nu sätter vi ögonen på derby nr 2. På onsdag ankrar vi Tottenham i botten.

West Ham - Arsenal 0-2
0-1 (75) Julien Faubert självmål, 0-2 (90) Adebayor