Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan van Persie näta även i Roma?

Ett bortamål, tack

ons 11 mar 2009 kl 22:59

Bortamål är guld värda i Europaspelets slutfas och gör vi ett måste Roma göra tre ikväll. Det kan de väl inte?

Arsenal har med sig en 1-0 ledning sedan första matchen, målet inslaget på straff av van Persie. Vårt sanslösa slarv framför mål gjorde att vi inte vann matchen med större marginal och med tanke på att Roma bara mäktade med två långskott mot oss finns det skäl att vara optimistisk inför returen.

Den känslan har vi fått omvärdera flera gånger den här säsongen, men nu talar åtminstone statistiken väldigt mycket i vår favör. Roma har släppt in mål i de senaste 14 matcherna i CL. Arsenal har inte förlorat mot Roma i CL ännu. Francesco Totti har ännu inte gjort mål mot engelskt motstånd. Arsenal har åtta olika målskyttar i säsongens upplaga av CL, vi är alltså inte särskilt beroende av någon spelare.

Arsenal har fått tillbaka Eduardo och Walcott, två spelare som naturligtvis är oerhört viktiga för vårt offensiva spel. Det är dock tveksamt om någon av dem startar matchen, det troliga är att Wenger satsat på en 4-5-1-uppställning där Bendtner spelar vänsterspringare med van Persie ensam på topp. I övrigt kan vi återigen spela med Touré där bak vilket skulle vara att föredra framför Djorou eller Song.

Övriga mittfältet kan befolkas av Eboue, Song, Denilson och Nasri. Alternativt köra med Diaby och få in lite mer kraft och konstruktivitet
offensivt.
Arsenal vinner över Roma sett över dessa två matcherna, frågan är bara om vi vinner kvällens match. Sköna problem eller hur?