Medlemmar: 8830 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Adebayor är redo för spel igen.

Äntligen dags för revansch på City!

lör 4 apr 2009 kl 06:57

Då var det återigen dags för Premier League fotboll när Arsenal i eftermiddag gästas av Manchester City.

Efter ett landskampsuppehåll som kändes som en evighet får man äntligen sätta sig i soffan och se sitt kära Arsenal igen. Det stora samtalsämnet inför matchen är att det blir första matchen som Arsjavin och Fabregas spelar ihop. Naturligtvis är det ingen garanti att dessa spelgeni passar bra ihop men det är mycket som talar för det. Spännande att se blir det i alla fall.

Fabregas är som sagt tillbaka från skada efter att ha varit borta från spel de tre senaste månaderna och att han har saknats på mitten är det väl ingen som har missat att se. Song, Diaby och Denilson har stundtals gjort bra insatser men de har en bra bit upp till vår kaptens nivå. Även Adebayor och Walcott är spelklara och båda förväntas starta matchen. Att spela med Adebayor har denna säsong varit som att spela på lotteri. Man vet aldrig om man vinner eller förlorar. Han kan i ena matchen visa upp mästarklass för att i nästa match vara otroligt dålig rent ut sagt. Walcott visade i sin senaste comeback att han har mycket att tillföra med sin speed. Om han nu får vara skadefri ett tag blir han viktig när liga och cuper avgörs i vår.

Som vanligt när det gäller landskampsuppehåll så kommer några spelare tillbaka skadade. Det är inte svårt att förstå Wengers frustration mot dessa landskamper. Denna veckan var det van Persie, Eduardo, Nasri, Diaby och Vela som åkte på smällar av olika slag och är därför inte klara för spel idag.

Senast lagen möttes var i november och Arsenal blev mer eller mindre utspelade på bortaplan. Siffrorna stannade på 3-0 men spelet i matchen talade om mer. Sedan dess har Arsenal dock inte förlorat i ligan och mycket talar för att vi får vår revansch idag. Tydligen ryktas det om att Robinho kommer att petas i dagens match och att Bojinov startar istället. Klockan 16.00 får vi svaret.

Trolig startelva.

Almunia, Sagna, Gallas, Toure, Clichy, Walcott, Denilson, Fabregas, Arsjavin, Adebayor, Bendtner