Medlemmar: 8808 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Almunia spikade nästan igen mot Man United.

Fördel United - eller?

ons 29 apr 2009 kl 22:15

Manuel Almunia fick släppa en boll förbi sig - men inte mer.

Man kan nu debattera om det är fördel United eller inte. Visst, de leder med 1-0 efter 90 av minst 180 minuter, men jag tror inte att Sur-Alex Ferguson är särskilt nöjd med att bara ha ett måls ledning inför returen på tisdag. All press är fortfarande på United, men nästa match spelas på Emirates Stadium, och då är dessutom förhoppningsvis Clichy och van Persie tillbaka.

Arsenal ställde upp med sin i Champions League väl beprövade 4-5-1-modell. Det var uppenbart att prio ett var att inte släppa till något bakåt, och inledningsvis såg det ganska ok ut. United hade mycket boll, men det var till stor del vad som i ishocky brukar kallas ett skenbart övertag. Utöver en nick från Rooney som Almunia räddade fint så skapade de egentligen inte särskilt mycket förrän 1-0-målet kom. Hörnan som ledde fram till målet kom sig dock av en mycket kvalificerad chans där Manuel Almunia svarade för en mycket fin räddning på ett närskott från Carlos Tevez, och vår spanske burväktare var också mycket nära att rädda skottet som John O'Shea fick dundra iväg från tre-fyra meter efter lite kalabalik.

Personligen trodde jag att detta skulle innebära en ännu mer intensiv jakt på hemmamål, men i stället började Arsenal så sakteliga att ta tag i sakerna lite mer. Det skapades inte direkt några jättechanser, men prio ett i den här matchen var inte att spela superduperattackfotboll för då hade vi blivit straffade omedelbart. Personligen anser jag att Arsenal spelade helt rätt då man i stället för att tokattackera ville hålla i bollen och vänta på rätt läge, och detta gjorde även att United fick ägna sig åt att försvara sig och inte kunde attackera lika intensivt längre.

I den andra halvleken var det i alla fall för mig uppenbart att båda lagen hade som främsta prio att inte släppa till något bakåt. United föll hemåt och ville kontra, och anföll inte med särskilt många spelare. Det gjorde att spelet blev ganska avvaktande, men det brände ändå till ett par gånger. Efter ca 70 minuter fick Ronaldo iväg ett skott som träffade överkanten av ribban, och efter ca 85 mintuer var det inte alls långt ifrån en kvittering då Nicklas Bendtner fick skallen på en inläggsfrispark men fick en lite för kraftig träff på bollen så den gick utanför i stället för in i det tomma mål som van der Sar hade lämnat. Ryan Giggs hade en boll inne i mål men det blev helt korrekt avvinkat för offside.

Det hände egentligen inte så mycket mer. Båda lagen blev allt mer måna om att inte släppa till kontringar, och United backade hem mer och mer och Arsenal var inte överdrivet intresserade av att tokanfalla. 1-0 stod sig tiden ut och det är långt ifrån ett katastrofresultat för Arsenal. Jag tror inte att United är ett dugg nöjda med att bara ha ett mål med sig till Emirates. Vi gör en helt ok insats mot ett toktaggat hemmalag som ville ha med sig en stor marginal ner till London på tisdag, men av det blev inte mer än en ettmålsledning. Visst hade man gärna sett ett bortamål för Arsenal, men med bara 1-0 att ta in har vi mycket goda chanser att ta hem det här.

ManU-Arsenal 1-0 (1-0)
1-0 (17) O'Shea

Almunia 9
Sagna 7-Toure 7-Silvestre 6-Gibbs 8
Walcott 5-Nasri 7-Fabregas 8-Song 8-Diaby 5
Adebayor 6

(10: Världsklass , 9: Strålande, 8: Mycket bra, 7: Bra, 6: Godkänd, 5: Sådär, 4: Underkänd, 3: Dålig, 2: Miserabel, 1: Spursklass)