Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal inleder ligaspelet borta mot Everton.

Äntligen är det dags för premiär

lör 15 aug 2009 kl 08:56

Då var det äntligen dags för Premier League-premiär och Arsenal börjar direkt med en svår bortamatch mot Everton!  

Många har sagt det innan mig och jag är ibland beredd att hålla med. En säsong är alltid som bäst innan avspark. Då har man fortfarande stora förhoppningar och förväntningar på säsongen. Det finns alltid en risk att man ikväll kl 20.25 sitter och är vansinnig efter en onödig förlust och sen är man igång igen med snacket med kompisarna om huruvida Arsenal kommer att räcka till i år.

Wenger var som vanligt väldigt klok igår då han på en presskonferens sa att man inte kan gå in i en säsong med en målsättning att sluta bland de fyra bästa. Det enda målet en klubb som Arsenal kan ha är att vinna ligan. Den dagen vi inte har den målsättningen, ja då har det gått långt. Sen inser jag (och kanske även Wenger) att det kommer att bli väldigt tufft att vinna ligan med den trupp vi har idag. Samtidigt kan man se det på ett annat sätt. Varken United, Liverpool eller Chelsea har på pappret blivit bättre än förra året snarare tvärtom.

Som jag ser det blir starten viktigare än någonsin. Om man har ett ungt lag som Arsenal är det viktigt att få medflyt direkt. Om laget får börja med att jobba i uppförsbacke kan det blir tufft för dem. Därför är inte bara kvällens match viktig. Dubbelmötet mot Celtic är en stor nyckel för mig. Skulle vi missa CL så lär kritiken mot laget och Wenger inte vänta på sig. Då kan självförtroendet få sig en rejäl knäck. Men med en stabil seger ikväll och kvalifikation för CL kan nog spelarna slappna av och spela det spel man vill och förhoppningsvis kan ha framgång med.

I veckan har det talats om att Barca skulle lägga ett bud på vår kapten innan onsdagens match och jag tycker att Wengers svar var klockrent. "visst, om ni ger oss Messi". Det budskap visar att han är trött på snacket om att Arsenal tappar sina bästa spelare osv. Det är den tuffheten utåt som vi måste visa framöver.

Som vanligt måste man beakta skadeläget inför en ligamatch och ingen blir väl förvånad om jag skriver att Rosicky inte är aktuell för spel. Det är ju en sak vi är vana vid men däremot kommer Nasri att saknas destu mer. Fransmannen gjorde en riktigt bra säsong förra året och i år tror jag han blir ännu bättre. Tyvärr missar han de första sex veckorna av säsongen vilket är ett stort avbräck. Även Djourou, Walcott, Diaby är tveksamma inför matchen på Goodison Park.

Min gissning på en startelva är:

Almunia, Sagna, Gallas, Vermaelen, Clichy, Arsjavin, Fabregas, Song, Denilson, Van Persie, Bendtner

Inför motsvarande möte förra säsongen skrev jag att man måste se upp med Cahills huvudspel och om jag inte minns fel så fick australienaren nicka in ett mål. Honom måste vi sätta stopp för ikväll. Även Fellaini är ett hot i luften. I övrigt tycker jag inte att Everton skrämmer så mycket. Jag tror inte att de kan vara med och konkurrera om topp-4 platser i år.

Nu kör vi!