Medlemmar: 8780 st.

Adebayor stack ut på alla sätt och vis.

City-Arsenal 4-2: Otur?

lör 12 sep 2009 kl 18:22

En saklig rapport berättar att Manchester City tog vara på sina chanser och besegrade ett försvarsmässigt svagt Arsenal.

Den osakliga rapporten handlar om andra saker. Adebayors otvetydiga idioti, linjedomarens behov av glasögon och huvuddomarens ovilja att ge oss en straffspark även denna vecka.

Jag säger inte att vi skulle ha vunnit matchen, men om man ser till vad som skapades och hur spelet fördelades under de nittio minuterna så hade 1-1 varit ett resultat båda lag kunnat leva med.

City tar ledningen under första halvlek efter att Micah Richards nickat bollen i stolpen. Illa nog, men bollen studsar ut och träffar Almunia i nacken och går in. Att Micah Richards står åtminstone 1 meter offside tycks gå linjedomaren helt förbi. På en fast situation.

Upp till målet så såg matchen ut att kunna sluta 0-0 eftersom varken Arsenal eller City skapat något nämnvärt. Målet fick inte heller Arsenal att trycka så hårt framåt och i halvlek ligger vi fortfarande under med enda målet. En ganska dålig halvlek av arsenal eftersom vi inte skapar någonting. City pressar oss bra, men är ganska ofarliga framåt.

Efter pausen tar Arsenal över, framförallt efter att Rosicky bytts in i den 52:a minuten. Vi börjar trycka på och att van Persie lyckas sätta 1-1 efter 62 minuter såg ut som ett tecken på att det skulle gå vägen trots allt.  Van Persie gör ett konststycke som lyckas med oerhörd fysik tråckla sig genom några försvarare i obalans, vända och prickskjuta bollen i målvaktens obevakade hörn.

Vi tar efter målet över fullständigt. Adebayor är tvungen att rensa på mållinjen, Arsenal skapar en hel del chanser på mål och City är märkbart skakade. Arsenals oförmåga att gör ett ledningsmål straffar sig då Craig Bellamy lyckas sätta bollen hur fint som helst bakom Almunia efter en snabb omställning.

Kontroversen nummer ett inträffar 6 minuter senare när arsenal trycker på och city till slut får ett break och får in bollen till Adebayor som står helt omarkerad och nickar in 3-1. Inget fel på målet rent tekniskt, men Adebayor vore inte den han är om han inte sprungit tvärs över hela planen för att fira sitt mål framför Arsenals fans. Han får ett  gult kort som tack för sprinten, men poängen är att han är jävligt oskön.

4-1 sätter Shaun Wright-Phillips och visar att våra ansträngningar för ett reduceringsmål inte ska betala sig. De kontrar sönder oss. Rosickys tröstmål är fint, men kontentan efter Arsenals ansträngningar framåt är: oavsett vad vi gör, hur många fouls motståndarna än begår, hur många studsar bollen än tar så ska inte bollen gå i mål för oss. Tur har bara bra lag, men vi är bättre än City, idag, imorgon och alltid.

Deras första mål skulle inte ha godkänts, det hade sannolikt gett en annan matchbild. Eller hur var det Uefa-Taylor sade:

"We're talking about things like the sending-off of players, or penalties which are scored where the other team suffers significant disadvantage."

Hur är det med straffar som inte ges, ger det inte motståndarna tydliga fördelar. Vi vet hur viktigt det första målet är. Visste domaren det också?

Manchester City - Arsenal: 4-2 Van Persie, Rosicky

Arsenal: Almunia (7), Sagna (5) (Eboue 77), Vermaelen (5), Gallas (5), Clichy (5), Diaby (7), Fabregas (7), Denilson (7) (Rosicky 52 (8), Song (7) (Eduardo 77), Van Persie (8), Bendtner (6)

Ej använda avbytare: Mannone, Silvestre, Gibbs, Ramsey
Domare: Clattenburg