Medlemmar: 8803 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenalspelarna var inte nöjda med Adebayors uppförande.

Eboue och Cesc sågar Adebayor

fre 18 sep 2009 kl 07:45

Emmanuel Eboue och Cesc Fabregas sällar sig till de som är besvikna på Adebayors uppträdande i lördags.

Adebayor har av FA fått sitt straff för sparken mot huvudet på van Persie i form av en tre matcher lång avstängning. Nu har Cesc och Eboue också uttalat sig om vad de tyckte om det som skedde, och båda två är mycket negativa mot sin förre lagkamrat.
Eboue först:
"Det han gjorde var inte bra, det är inte bra för sporten heller för det sitter många unga personer och tittar på matchen och så får de se det där. Men jag är nöjd med att FA gav honom tre matchers avstängning, jag är mycket nöjd med det. Och, eftersom jag känner honom så kommer han nog att tänka igenom vad han har gjort för det var negativt för fotbollen som sport."

Han ångar sedan vidare:
"Jag har inte ringt honom sedan i lördags eftersom jag är så besviken på vad han gjorde och han har inte ringt mig. Om han ringer så svarar jag. Ringer han säger jag 'tack, Gud', men ringer han inte är det hans eget problem. Jag har mitt eget lag att tänka på.".

Varför han skulle tacka Gud framgår inte riktigt, men att Eboue är djupt religiös råder det ingen tvekan om. Under alla omständigheter var det inte på långa vägar soppatorsk i motorsågen ännu:
"I omklädningsrummet var vi alla besvikna, för ingen av oss förstår vad som har hänt. När han var en del av vårt lag stod vi alla nära varandra, vi gjorde allt tillsammans så vi fattar inte vad som har hänt. Kolo Toure kom in i omklädningsrummet och bad om ursäkt till alla, det var fint gjort."

Inte heller Fabregas är imponerad av togolesens beteende. Efter vinsten mot Liege visade han upp sitt smalben, och där syntes fortfarande ett decimeterlångt sår och tre tydliga dobbmärken.
"Jag tycker att det jag har här är ett rött kort. Jag hade tur att foten var i luften just då. Allt jag gjorde när han spelade här var att försöka ge honom målchanser. Jag tycker att jag lyckades rätt bra med det så det som har hänt är ganska märkligt."

Sedan säger Fabregas något viktigt:
"Men det är fotboll och vi måste sluta tänka på det här nu. Han spelar inte för Arsenal längre och vi måste fokusera på vårt eget spel. Jag har ingen aning om varför han uppträdde som han gjorde. Vi respekterade honom alltid, ni får fråga honom själv. Jag har verkligen inte en aning."

Följdfrågan var sedan givetvis om det är bättre stämning i Arsenals omklädningsrum den här säsongen, men de journalister som hade hoppats på lite saftigt skvaller gick rejält bet. Cesc gick inte på den enkla utan ströp omedelbart alla möjligheter till tolkningar och vinklingar:
"Om det är så eller inte stannar i omklädningsrummet."

Och därmed är det väl kanske dags att lyssna på kapten Cescs ord och glömma det här nu. På lördag mot Wigan är det inget annat än tre poäng som gäller och då måste fokus vara tillbaka på rätt saker.