Medlemmar: 8777 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nasri är redo för comeback.

Ligacupen - men ändå prestige!

ons 28 okt 2009 kl 08:44

Ikväll gästar Liverpool Emirates Stadium för match i Carling Cup. Frågan man ställer sig är vilka som har bredast trupp?

För mig som supporter är väl inte Ligagupen det mest spännande på säsongen. Men så fort det är matcher mot Liverpool, Chelsea, Man U eller Spurs så blir det lik förbaskat en prestigematch. Det är aldrig roligt att behöva möta vänner och bekanta efter förluster mot "deras" lag. Framför allt inte på hemmaplan. Både vi och Liverpool brukar rotera ganska friskt när det kommer till dessa cupmatcher och oftast är det ett test av vilken trupp som är "bredast". Mycket talar för att det blir ett liknande scenario ikväll.

Det som har gjort Carling Cup roligt och intressant för oss Arsenalsupportrar de senaste säsongerna är ju att vi har fått se många unga och väldigt lovande killar spela skjortan av div 1-lag och ibland t.o.m. ordinarie PL-lag. Tyävrr är det en besvikelse att vi inte kommer att få se Jack Wilshere ikväll. Denna talang är alltid sevärd och det skulle förvåna mig mycket om inte han blir en stor PL-stjärna i framtiden. Ikväll sätter dock en skada stopp för spel om man läser diverse inför-rapporter idag.

Rapporterna säger att Fabianski är åter klar för spel och då passar det väl utmärkt för honom att få en match i Carling Cup. Han gjorde comeback i b-laget i veckan och det han behöver nu är matchträning. Den mest glädjande nyheten är annars att vi återigen får se Nasri i startelvan. Även han gjorde comeback, efter sitt benbrott, i veckan som gick.

Bland övriga etablerade spelare som får speltid ikväll är Silvestre och Senderos. Frågan man ställer sig är dock hur motiverade och inspirerade de är just nu. Ingen utav dem har fått någon speltid i vare sig ligan eller CL. Även Bendtner och Eduardo sägs starta matchen. I dem borde vi ha ett giftigt anfallspar som borde skapa mycket oreda för Pool-försvaret. En annan spelare som kan bli intressant att se är Aaron Ramsey. Wenger gick i dagarna ut i pressen och lovordade den unga mittfältaren. Jag hoppas verkligen han tar chansen och visar att han vill ha mer speltid i a-laget.

Liverpool då? osäker på hur hårt de satsar på matchen ikväll. Jag har svårt att se att de spelar halvskadade Gerrard och Torres och utan dem är de ett ganska begränsat lag faktiskt! Jag tippar helt klart på seger ikväll!

En annan ändring för oss supportrar är att Canal+ numer sänder ligacupen, så det blir ännu en chans att se favoritlaget för er som annars brukar missa denna cup. 20.45 matchstart!